У Житомирі відбулося відкриття виставки Архіву національної пам’яті під назвою «Комунізм = Рашизм» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулося відкриття виставки Архіву національної пам’яті під назвою «Комунізм = Рашизм»

Автор: news_maker від 29-10-2023, 18:42, переглядів: 32


26 жовтня, у центрі Житомира відбулося відкриття виставки Архіву національної пам’яті під назвою «Комунізм = Рашизм». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Презентував експозицію, ідентичну тій, яка була вперше показана у червні 2022 р. на Михайлівській площі в Києві, директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик. Також участь у заході взяли представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, Державрного архіву Житомирської області, громадськість та ЗМІ.

Співорганізаторами виставки стали Житомирська обласна військова адміністрація та обласна рада.

Виставка «Комунізм = Рашизм» має на меті показати паралель між злочинами СРСР та сучасної росії.

«Усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, є продовженням геноциду проти українців, який чинив Радянський союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову, культуру відбувалися як у ХХ столітті, так і в ХХІ столітті.

Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні», – йдеться у повідомленні.

Матеріали експозицій виставки «Комунізм = Рашизм» демонструють на конкретних історіях знищених людей, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття.

У якості наочного прикладу експозиція розповість 13 історій українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного режиму та від рашистського.

Виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.







Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: