У Коростенському районі почали розміновувати окуповані раніше території » Новини Житомира
 
 


У Коростенському районі почали розміновувати окуповані раніше території

Автор: news_maker від 5-11-2023, 20:07, переглядів: 144


3 листопада, відбулась зустріч з представниками компанії «ГК ГРУП», яка є сертифікованим національним оператором протимінної діяльності та їх партнерами – консультантами британської компанії Tetra Tech, яка є учасником програми Уряду США з підтримки народу України. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Представники британської компанії – експерти з розмінування. Вони працювали в Іраку, Південному Судані, Сірії та інших гарячих точках світу й мають неабиякий досвід. Наразі тісно співпрацюють з українською компанією «ГК ГРУП». Займаються навчанням наших фахівців та вже встигли побувати на Харківщині де співпрацювали з українськими піротехніками ДСНС.

Обговорили ситуацію з потребою розмінування територій Житомирщини.

«На півночі області залишається велика небезпека через забруднення території різними вибухонебезпечними предметами: мінними пастками на деокупованих територіях, залишками снарядів та ракет ворога, які не здетонували, вибухонебезпечні предмети на місцях обстрілів об’єктів критичної інфраструктури. Переважна більшість небезпечних територій – це землі, що використовуються у повсякденній діяльності жителів області – ліси, сільськогосподарські угіддя, місця проходження важливих комунікацій та інше.

Саме тому розв'язання проблеми гуманітарного розмінування постраждалих від війни територій Житомирщини є одним з пріоритетів нашої області. Радий, що міжнародні, компанії, які мають відповідний досвід готові долучитися до цього процесу», – йдеться у повідомленні.

Представники компаній «ГК ГРУП» та Tetra Tech готові не лише брати участь у розмінуванні територій області, а й власним коштом проводити навчання вибухотехнічній справі наших ветеранів. Таким чином кількість професійних саперів в області може збільшитися, що сприятиме скорішому розмінуванню територій. Водночас хлопці та дівчата, які залишили службу зможуть знайти себе в іншій справі, яка буде актуальною для нашої країни ще досить тривалий час.

Під час зустрічі з експертами-вибухотехніками обговорили також пілотний проєкт з гуманітарного розмінування лісових масивів, що стартував на Житомирщині. Вперше оператора для розмінування ділянки лісу в Народицькій громаді було залучено на відкритому аукціоні. Фахівці вже працюють на території Коростенського району.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: