Електроенегрія за подвійним тарифом: бердичівські слідчі оголосили підозру посадовцю у службовій недбалості » Новини Житомира
 
 


Електроенегрія за подвійним тарифом: бердичівські слідчі оголосили підозру посадовцю у службовій недбалості

Автор: news_maker від 11-12-2023, 13:23, переглядів: 47


Ще в лютому 2021 тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу освіти уклав договір з юридичною особою про надання електроенергії у навчальні заклади громади. Пізніше вони підписали ще 7 додаткових угод, де її вартість суттєво збільшилася, як з’ясувала поліція – безпідставно.

Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі Бердичівського районного управління поліції. Поліцейські встановили, що підписаними договорами було неправомірно завищено вартість поставки електричної енергії споживачу на майже 170 тисяч грн. Це й підтвердили висновки проведених експертиз.

Унаслідок несумлінного ставлення до своїх обов’язків, діями чоловіка спричинено істотної шкоди місцевому бюджету. Відтак освітні заклади громади недоотримали заявлені обсяги поставки електроенергії, хоча їх вартість було повністю сплачено.

На підставі зібраних матеріалів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури повідомили 62-річному посадовцю про підозру за ч. 1 ст. 367 (Службова недбалість) КК України. Досудове розслідування триває.

Відповідно до чинного законодавства невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди, карається від штрафу до обмеження волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: