Причини вивчати англійську мову: що мотивує людей її знати
 
 


Причини вивчати англійську мову: що мотивує людей її знати

Автор: news_maker від 29-02-2024, 00:32, переглядів: 9



На сьогодні англійська мова вважається найпопулярнішою у світі. Нею розмовляє близько півтора мільярда людей і ще близько мільярда вчать її. У сучасному світі англійська охопила безліч сфер життєдіяльності людини: від повсякденності та навчання до ЗМІ та науки. З огляду на це, відповідь на запитання про те, для чого треба вивчати англійську мову, очевидна. З іншого боку, одного тільки знання про користь англійської мови недостатньо. Для того, щоб опанувати це вміння, потрібна сильна мотивація, яка буде регулярно надихати та підштовхувати людину до того, щоб рухатися далі.

Основні причини вивчити англійську мову



У всьому світі багато людей починають вивчення англійської ще в початковій школі. Однак практика показує, що школа не дає потрібного рівня знань з цього предмета. Тому багато хто не горить бажанням продовжувати вчити цю мову. Перераховані далі причини вивчати англійську мову можуть стати хорошою мотивацією до того, щоб змінити стан справ:

- Абсолютний доступ до інформації. Левова частка інформації в інтернеті представлена саме англійською мовою. Її вивчення допомагає ефективніше шукати потрібні дані.
- Безпека за кордоном. Непередбачувані ситуації в подорожі можуть трапитися буквально в будь-який момент. Знаючи мову, навіть загубившись або потрапивши в аварію, можна швидше вирішити проблему.
- Кар'єрне зростання. Величезна кількість сучасних компаній вимагають знання англійської від своїх співробітників, адже це дає змогу створювати зв'язки з партнерами та клієнтами за кордоном. Також, такі співробітники отримують вищу зарплату, ніж ті, які не знають мови.
- Культура. Ще один плюс - англійська допоможе ближче познайомитися не тільки з культурою Америки, а й інших країн. У багатьох музеях, наприклад, експонати додатково підписані англійською як позначки для іноземців.
- Спілкування. Усім відомо, що англійська - це мова міжнародного спілкування, і вона допоможе знайти друзів по всьому світу.
- Навчання. Йдеться не тільки про закордонні ВНЗ. Велика кількість пізнавальної літератури та наукових статей публікується, в першу чергу, саме англійською.
- Подорожі. Важливість ролі англійської за кордоном складно переоцінити. Завдяки їй можна не тільки поспілкуватися з місцевими, а й дізнатися дорогу або попросити допомоги. Крім того, принаймні на базовому рівні цю мову знає практично кожен мешканець планети, тож порозумітися за нагоди буде неважко.
- Розширення горизонтів. Знання англійської дасть змогу серйозно розширити межі свого світу. Отримати більше можливостей для вибору робочої посади, місця навчання або проживання. Більше не треба буде чекати перекладу, щоб подивитися прем'єру фільму або прочитати нову книгу улюбленого автора. Завдяки знанню англійської мови стане набагато простіше робити те, що хочеться.
- Саморозвиток. Вивчення іноземних мов розвиває пам'ять, допомагає чітко висловлювати свої думки, і загалом дає змогу зберегти мозок здоровим.
- Шопінг. Любителям шопінгу знання англійської допоможе здійснювати покупки - в інтернеті або ж просто під час подорожей. Так, наприклад, у безлічі закордонних інтернет-магазинів є тільки англомовна локалізація, але прочитати цікаву інформацію про товар все одно не складе труднощів.

У якому віці можна вчити англійську?



Деякі люди впевнені, що займатися вивченням іноземних мов найкраще в дитячому або підлітковому віці, а дорослим - уже пізно. Своя частка логіки в цій думці є. У дитинстві вивчення мов сприяє розвитку мовленнєвої навички та логічного мислення, а підліткам допомагає з розумінням світових трендів і в спілкуванні з ровесниками з інших країн.

Однак думати, що дорослим це вже запізно - помилка. Зрештою, у них теж є причини для вивчення англійської мови. Наприклад, кар'єрне зростання тощо. Ба більше, вивчення іноземної мови приносить велику користь навіть у похилому віці, адже допомагає зберегти розумову діяльність активною. Крім того, на пенсії досить багато часу для того, щоб зайняти його цікавими подорожами. Іноземна мова в такому випадку точно знадобиться.



Що допоможе у вивченні англійської?



Не можна не визнати, що це заняття - справжній виклик, особливо якщо вільного часу в щоденному графіку не так багато. Однак ці корисні поради допоможуть полегшити навчання:

- Комунікація. Навіть на рівні А2 вже можна шукати собі англомовних співрозмовників, які допоможуть у покращенні вимови та розширенні словникового запасу.
- Повне занурення. Потрібно зробити англійську частиною свого життя. Як мінімум, можна поміняти мову в налаштуваннях гаджетів, у соціальних мережах, на часто відвідуваних сайтах.
- Різні ресурси. Мобільні додатки, підручники, відеоуроки. Усе, що може посприяти систематизованому навчанню і контролюванню прогресу самостійно. 
- Регулярна практика. Крім занять із викладачем, спілкування з носіями, читання книжок, перегляд фільмів і прослуховування музики - все це допоможе практикуватися із задоволенням.

Чому кожному треба вчити англійську мову – зрозуміло, але важливо запам'ятати одну річ. Вивчення англійської мови - тривалий процес, і розуміння цього вже можна вважати половиною успіху. Залишається тільки поставити собі мету та йти до неї.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: