У Житомирі керівник благодійної організації допомагав ухилянту перетнути кордон » Новини Житомира
 
 


У Житомирі керівник благодійної організації допомагав ухилянту перетнути кордон

Автор: news_maker від 14-03-2024, 18:26, переглядів: 147


Керівник благодійної організації за хабар обіцяв військовозобов’язаному посприяти у включенні відомостей про нього до системи «Шлях». Відтак це дозволило б чоловікові безперешкодно, під приводом перевезення гуманітарної допомоги, перетнути кордон та, як наслідок, ухилитися від мобілізації.

Слідчі поліції Житомирщини спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ затримали «благодійника» під час отримання ним грошової винагороди.

Поліцейські встановили, що після повномасштабного вторгнення рф 43-річний житель м. Ковеля став співзасновником благодійної організації. Він пообіцяв 33-річному чоловіку посприяти у незаконному перетині ним державного кордону під виглядом працівника організації, попри обмеження під час воєнного стану в країні.

Спілкуючись у мобільному месенджері, «благодійник» оцінив свої послуги у розмірі 1 200 доларів США.

Пізніше чоловік підвищив цінник «сервісу» та вже вимагав від військовозобов’язаного неправомірну винагороду в розмірі 2 000 доларів США. У розмовах з «клієнтом» керівник організації неодноразово наголошував на своїх владних зв’язках.

Під час передачі першого траншу у 40 000 гривень, «роботодавець» надав чоловікові посвідчення волонтера, а також продемонстрував наказ щодо призначення його водієм благодійної організації. Наступним етапом мало бути включення його до системи «Шлях».

До того ж «добродій» інструктував, як діяти в разі виникнення труднощів, проходження всіх процедур, приховування справжньої мети виїзду задля вдалого перетину державного кордону.

Надалі чоловік вказав про необхідність сплати частини «боргу» у 200 доларів США. Саме під час зустрічі з «волонтером-водієм» та отримання 8000 гривень поліцейські затримали фігуранта.

Правоохоронці провели обшуки в помешканні фігуранта та в офісі благодійної організації, звідки вилучили печатки, банківську картку та документацію.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирські області повідомили фігурантові про підозру у кримінальних правопорушеннях:

- зловживання впливом (ч. 3 ст. 369 – 2 КК України);
- незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Процесуальні дії здійснюються під керівництвом Житомирської обласної прокуратури. Нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас поліцейські перевіряють причетність інших осіб до протиправної схеми.

За вчинення подібних діянь законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.






Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: