Що краще – зняти однокімнатну квартиру або студію
 
 


Зняти однокімнатну квартиру або студію: що краще

Автор: news_maker від 1-04-2024, 12:22, переглядів: 9


Квартири, які відрізняються порівняно невеликою площею, продовжують мати успіх серед орендарів. Вони чудово підходять для проживання невеликих сімей, холостяків та студентів. Їх воліють орендувати туристи, а також підприємці, які вирушили на ділову зустріч до столиці. Оренда квартири студії дозволяє отримати недороге житло, ступінь комфорту якого залежатиме від багатьох факторів. Орендувати однокімнатну квартиру можна у різних районах столиці. Допомогти зняти 1 кімнатну квартиру в Києві недорого можуть фахівці агентства, які шукають індивідуальний підхід у роботі з кожним клієнтом. Останньому лише потрібно зв'язатися з ріелтором, який розповість про всі нюанси співробітництва та запропонує цікаві варіанти у різних частинах міста.

Особливості планування квартир



Збираючись орендувати квартиру, необхідно визначитися з тим, яке планування є кращим. Однокімнатна квартира чи студія зазвичай мають площу не більше 30 квадратних метрів. Студія традиційно відрізняється компактнішими розмірами, особливо в порівнянні з великогабаритними однокімнатними апартаментами.

У випадку з квартирою орендар отримує повноцінне житлове приміщення, відокремлене перегородками від передпокою та кухні. Студія відрізняється тим, що у ній не використовуються внутрішні стіни. Тому простір виявляється більш вільним, відкриваючи можливості для його раціонального використання. Площа залишається незмінною, а кухня буде включена до загального простору. У той же час орендар має можливість виділити додаткові зони:

- ігрову;
- спальну;
- для прийому гостей;
- робочу.

Зонувати простір невеликого приміщення можна за допомогою різних матеріалів обробки, рівня підлоги, освітлення або рухомих ширм.

Інвестиційний потенціал квартир



І студії, і однокімнатне житло користується популярністю серед орендарів. Вартість житлової площі у великих містах є вищою, ніж у передмісті. Тому однокімнатне житло зазвичай виявляється більш затребуваним у віддалених районах столиці. Ближче до ділового та історичного центру популярність студій зростає. При цьому важливо визначити, чи це буде довгострокова або подобова оренда. Оскільки кількість студій зростає, вартість їх оренди знижується, про що слід пам'ятати. Оренда однокімнатної квартири є більш універсальним варіантом, тому попит на пропозиції стабільно зростає.

Вартість проживання в однокімнатній квартирі



Орендарю важлива не тільки ціна об'єкта, а й умови проживання, які він може забезпечити. Якщо говорити про однокімнатні квартири, то вартість оренди зазвичай виявляється дещо вищою, оскільки збільшується квартплата. У середньому однокімнатне житло більше студій на 10-15 відсотків. Тому взимку за опалення доводиться платити більше, а влітку необхідно передбачити додаткові витрати на кондиціювання. Також потрібно враховувати розміри лоджії та балкона, намагаючись прорахувати розмір можливих комунальних платежів.

Який варіант краще вибрати?



Зняти однокімнатну квартиру або студію – відповісти на це питання може тільки людина, якій потрібне житло. Якщо йдеться про невелику родину, то однокімнатна квартира виглядає більш правильним рішенням, дозволяючи отримати кожному члену сім'ї свій куточок. Молодій парі чи туристам варто звернути увагу на студію чи напівстудію. Вибір залежатиме від умов оренди та ціни, а також поверховості пропозицій чи розташування об'єкта у конкретному районі міста. Чим більше факторів врахувати перед зверненням до агентства, тим більш точним виявиться вибір.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: