У Житомирі заклали капсулу під будівництво дитячих будинків сімейного типу за кошт Уряду Естонії » Новини Житомира
 
 


У Житомирі заклали капсулу під будівництво дитячих будинків сімейного типу за кошт Уряду Естонії

Автор: news_maker від 3-06-2024, 16:35, переглядів: 30


Дві родини ВПО, які виховують дітей сиріт, оселилися після початку повномасштабної у Житомирі. Обидві сімʼї з Херсонщини. У дитячому будинку сімейного типу родини Оксани Сагайдак та Сергія Осламова шестеро вихованців. Дитячий будинок сімейного типу родини Руслани Бутенко виховує 5 діток. З-поміж них четверо — рідні братики і сестрички.

«Ми частинка цього проєкту. Як батьки, ми розуміємо, яка на нас лежить відповідальність — виховати справжніх патріотів, які житимуть і працюватимуть на благо своєї України. Дякую народу Естонії за цю можливість отримати житло», — говорить мама-вихователька Руслана Бутенко.

Будівництво будиночків для родин ДБСТ стало можливим завдяки укладеній угоді про спільні наміри між Цільовою установою «Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії» ESTDEV та Житомирською міською радою. Угода передбачає проєктування та будівництво у Житомирській громаді трьох сімейних будинків, у кожному будинку до 8 дітей і батьків. Для реалізації цього проєкту на території Житомирської територіальної громади обрано дві локації: у Житомирі та Вересах. Оселі матимуть загальну площу у 213, 4 м2, на території також збудують господарську будівлю, яка може слугувати і укриттям.

«Ми всі знаємо, що українці борються не тільки за свою країну, а й за всіх нас. Я хочу, щоб ви знали: Україна та Естонія — друзі. Назавжди. Щоразу, коли я приїжджаю в Україну, я відчуваю вашу силу у переможне майбутнє. Ми намагаємося підтримувати і допомагати. І хоч це не величезні проєкти, але конкретно ці будинки змінять життя конкретних сімей. У них виростатимуть діти, які відбудують свою країну», — каже Маргус Цахкна, Міністр закордонних справ Естонії.

В межах проєкту будівництва житла для родин ДБСТ за кошт місцевого бюджету впорядкують дитячі та зелені зони, прокладуть комунікації та електрифікують.

«Це надзвичайно важливий проєкт. Від імені громади хочу подякувати Уряду Естонії. Це початок великої місії, адже дітки зростатимуть в родинах і затишних оселях», — каже Галина Шиманська, секретар Житомирської міської ради.

Будинки планують збудувати до Різдва.

"Це Різдво відрізнятиметься від попереднього. Воно буде інакшим. Але до Різдва ще далеко. Тому в серпні я запрошую вас в Естонію", — звернувся до дітей Клен Яратс, виконавчий директор "ESTDEV". Як доказ він презентував годинник, що показує зворотний відлік часу до того моменту, коли в оселях залунає дитячий сміх.

"Годинник відлічує секунди, хвилини, години. А ми будемо працювати і зважати на час..", — говорить Клен Яратс.















Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: