Житомирські веслувальники на човнах "Дракон" принесли перемогу збірній України на європейському чемпіонаті » Новини Житомира
 
 


Житомирські веслувальники на човнах "Дракон" принесли перемогу збірній України на європейському чемпіонаті

Автор: news_maker від 13-07-2024, 21:41, переглядів: 60


29 золотих, 27 срібних, 7 бронзових. З такими нагородами повернулася збірна України з Чемпіонату Європи з веслування на човнах "Дракон". Перше місце в загальномедальному заліку!

У складі національної збірної України — житомирські веслувальники — юніори, дорослі та ветерани. В класі "парадрагон" українська команда виступала вперше. І одразу — в чемпіони Європи.

Валентин Степаненко — перший ветеран, яким опікувався тренер з веслування Дмитро Мороз. Каже, саме з цього хлопця все і почалося...

"У 19-річному віці через поранення втратив ногу. Я дуже хотів змотивувати його, — каже Дмитро Мороз. — Це в ньому я побачив початок команди парадрагон."

У Валентина була довга реабілітація. Він вперше сів у човен восени минулого року.

"Зі шпиталя я забрав його відразу на базу. Бо розумів: хлопця потрібно рятувати. Валентин почав тренуватися. Я ставив його у приклад. Інші ветерани підтягнулися", — згадує тренер.

Ця мотивація від тренера, каже сам Валентин, йому допомогла. Плюс до всього — юнаки-веслувальники, у яких "очі горять і які заряджають"...

Сила та жага до перемоги команди парадраган вразила всіх. Про це говорить і 20-річна Анастасія Сікан, одна із переможниць. Вона виступала у категорії дорослих учасників.

На рахунку Насті — дві срібні та дві бронзові нагороди. Результат був очікуваним, каже спортсменка. Тренування п'ять разів на тиждень та правильне налаштування дали результат.

Веслуванням Настя займається рік, й змагання такого рівня були для неї першими. Щоб пройти відбір, готувалася наполегливо. Про свої почуття мовить: "Це хвилювання і водночас гордість, що я представляю національну збірну своєї країни. Особливо хвилювалася перед першим заїздом".

Чемпіонат Європи з веслування проводиться раз на два роки Цього разу — у місті Рачіце (Чехія). Це був 15-тий чемпіонат Європи з веслування на човнах, де участь взяло понад півтори тисячі спортсменів з 16-ти країн.

Зі слів Дмитра Мороза, найбільшими суперниками України були наймасовіші команди з Угорщини, Німеччини та Чехії.

"Наші дракони — найсильніша команда Європи. Коли вони їхали, було не так важливо, виграємо чи ні. Бо сама участь ветеранів у змаганнях — куди важливіше. Це реабілітація. Можливість показати себе, представити Україну і Житомир. Показати силу та міць українських Захисників на весь світ. Але… Вони ще й показали результат! Здобули золото! Це величезний стимул розвиватись. Для кожного", — Сергій Сухомлин.

Попереду у спортсменів — два чемпіонати світу — у Філіппінах та Німеччині. Україну представлятимуть знову найкращі. З-поміж них — і команда парадрагон.











Категорія: Спорт / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: