На Житомирщині командир військової частини залучав підлеглих до будівництва будинку та магазину » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині командир військової частини залучав підлеглих до будівництва будинку та магазину

Автор: news_maker від 7-08-2024, 11:51, переглядів: 24


Фігурант залучав до будівництва приватного будинку та магазину підлеглих військовослужбовців. Наступні 12 років він може провести за ґратами. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Викрили 45-річного командира військової частини оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області Нацполіції спільно з детективами ТУ ДБР у м. Хмельницькому (з дислокацією у м. Житомир), працівниками Департаменту військової контррозвідки СБУ та за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ.

«Як встановили правоохоронці, використовуючи свої службові повноваження командир в/ч регулярно у робочий час залучав підлеглих військових до будівництва власного будинку та магазину у одному з сіл області.

За результатами проведених обшуків слідчі вилучили у фігуранта більше 400 тисяч гривень, 1000 доларів, службову документацію, чорнові записи», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали керівника в/ч у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголосили йому про підозру за ч. 5 ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років. Слідство триває за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: