У Житомирі обговорили питання карткової системи ліфтів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили питання карткової системи ліфтів

Автор: news_maker від 3-07-2013, 18:49, переглядів: 1 513

У Житомирі обговорили питання карткової системи ліфтів

Питання про встановлення приватним спеціалізованим підприємствам «Спецліфтреммонтаж», «Ліфтналадка» та «Вертикаль» вартості з повного технічного обслуговування ліфтів у житлових будинках м. Житомира розглядал 3 липня 2013 року, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Повне технічне обслуговування ліфтів у житлових будинках м. Житомира три підприємства здійснюють з урахуванням єдиного податку за ставкою 5 %.

«Сума, необхідна для технічного обслуговування ліфтів, для різних житлових будинків є різною. Оскільки в одних будинках обладнання оновлено і потребує менших затрат, в іншому – навпаки застаріле і вимагає значних коштів для технічного обслуговування», — розповіла спеціаліст відділу тарифної політики департаменту економічного розвитку міської ради Олена Славінська.

Враховуючи висновок Державної інспекції з контролю за цінами в Житомирській області від 1 грудня 2010 року щодо розрахунку економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво житлово-комунальних послуг виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про зниження тарифів до 5,3 % на вказані послуги.

Житомирський міський голова Володимир Дебой наголосив: «Житомиряни часто невдоволені внутрішнім станом кабін ліфтів. На жаль, ніхто не пояснює, що сплачують вони за послуги щодо технічного обслуговування, а не за чистоту всередині кабінок. Прибиранням займаються працівники ЖЕКів. Проте одна людина не здатна забезпечувати постійний порядок у самих ліфтах».

Так, за внутрішнє обслуговування та прибирання ліфта житомиряни не сплачують, адже це не входить до складової тарифу.

Питання карткової системи ліфтів викликало дискусію серед членів виконавчого комітету. Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова стверджує, що після розповсюдження листівок щодо відмови від ліфтових карток житомиряни масово почали звертатися до КВЖРЕПів із проханнями не відміняти картки. Адже відміна карток передбачає включення вартості користування ліфтами у квартплату. Люди не впевнені, що всі сусіди вчасно сплачуватимуть таку квартплату і це зможе призвести до масової зупинки ліфтів.

Натомість член виконавчого комітету Сергій Сухомлин наполягає: відміна ліфтових карток зменшить витрати житомирян за користування ліфтом та буде більш зручною для мешканців.

Обидві сторони дискусії навели конкретні негативні та позитивні приклади будинків, мешканці яких відмовилися від карток. В одному випадку ліфт зупинився вже через декілька місяців після відмови від карток, в іншому – ефективно функціонує.

Для того аби дискусії щодо ліфтових карток, які періодично виникають під час засідання виконавчих комітетів, не заходи у глухий кут, міський голова Володимир Дебой дав протокольне доручення створити робочу групу у складі членів виконавчого комітету, представників ОСББ, КВЖРЕПів, ліфтообслуговуючих організацій, ЗМІ. Робоча група вивчатиме ситуацію з ліфтами у м. Житомирі та запропонує шлях вирішення проблемного питання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: