Житомирський обласний перинатальний центр – лідер у сфері надання перинатальної допомоги в Україні » Новини Житомира
 
 


Житомирський обласний перинатальний центр – лідер у сфері надання перинатальної допомоги в Україні

Автор: news_maker від 11-07-2013, 10:33, переглядів: 4 142

Житомирський обласний перинатальний центр – лідер у сфері надання перинатальної допомоги в Україні

Про це повідомив головний лікар обласного перинатального центру Юрій Вайсберг 10 липня під час засідання опікунської ради закладу, приуроченого до річниці створення центру та з нагоди свята української родини, яке згідно з Указом Президента України, відзначається в державі 8 липня вже другий рік поспіль. «Оцінюючи досягнення Житомирщини та нашого перинатального центру, Президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк під час засідання робочої групи з впровадження Національного проекту „Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства“ зазначив, що на сьогодні лідером у сфері надання перинатальної допомоги в України є Житомирський обласний перинатальний центр», – пояснив Юрій Вайсберг.
Такий успіх головний лікар вважає результатом ініціативності та допомоги Глави держави, злагодженої роботи колективу центру та сприяння членів опікунської ради. «Минулого року Президент України Віктор Янукович подарував обласному перинатальному центру наркозно-дихальний апарат „СІЄСТА“, якому немає аналогів в Україні. Завдяки цьому обладнанню ми маємо змогу проводити унікальні операції, допомагаючи пізнати радість материнства жінкам-інвалідам. Також фахівці центру мають змогу використовувати у роботі єдиний в державі біохімічний аналізатор крові, що дає 30 показників крові за дві хвилини», – зазначив головний лікар. Завдяки діяльності опікунської ради, за словами Юрія Вайсберга, вдалося налагодити зв’язки з багатьма благодійними організаціями, які відразу почали допомагати обласному перинатальному центру До того ж, Юрій Рувімович переконаний, що партнерські стосунки перинатального центру та опікунської ради сприятимуть розвитку медичного закладу й надалі.
Нагадаємо, що Житомирщина однією з перших областей підтримала ініціативу Президента України щодо створення перинатальних центрів. Відтак, на базі Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини, який 2014-го року святкуватиме 10-річчя своєї діяльності, було створено обласний перинатальний центр. При цьому в установі відбулися деякі структурні зміни – у трансформованому медичному закладі відкрили відділення постінтенсивного догляду та виходжування недоношених новонароджених дітей і бактеріологічну лабораторію. Юрій Вайсберг зазначив, що саме цих відділень і не вистачало для забезпечення повного циклу допомоги породіллям і дітям. «Близько половини новонароджених дітей області є маловаговими. Сьогодні ми маємо змогу самостійно доглядати за ними, не відправляючи їх до інших центрів і лікарень. Так, із 23 дітей масою до 1000 г що народилися в області, 23 народилося в центрі. Завдяки досвіду медичного персоналу покращилася виживаність маловагових дітей, і, відповідно, показник малюкової смертності в області зменшився на 9,3 %, – пояснив головний лікар. – А завдяки функціонуванню бактеріологічної лабораторії вдається уникнути інфекційних ускладнень, вчасно реагуючи на інфекційні агенти, що присутні у жінок, котрі звертаються до нашого центру. Так, уже протягом декількох років у жінок, котрі звертаються до нашої установи, не зафіксовано жодних септичних ускладнень. Специфікою обласного перинатального центру є робота на принципах доказової медицини».
Сьогодні фахівці закладу обслуговують не лише жительок області, а й допомагають народжувати іногороднім пацієнткам. Зокрема протягом останніх місяців до Житомирського обласного перинатального центру звернулися породіллі з Харківської, Миколаївської та Сумської областей. Так, за рік існування у перинатальному центрі відбулося 3807 пологів та народилося 3854 дитини. 27 % із усієї кількості пологів на Житомирщині відбуваються саме в обласному перинатальному центрі, причому лише 5 % становлять пологи без патологій, а натомість у близько 95 % жінок – середня та важка патологія. Саме на обслуговуванні останніх головним чином і спеціалізується центр, одначе Юрій Вайсберг запевняє, що спеціалісти закладу ніколи не відмовлятимуть і здоровим жінкам, котрі потребують допомоги при пологах.
Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та заразом голова опікунської ради обласного перинатального центру Раїса Гула подякувала працівникам закладу за їхню роботу щодо зміцнення демографічної ситуації у державі. «На Житомирщині впроваджується 18 соціальних ініціатив Президента Україна, найважливіша з яких – „Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства“, що відповідно до настанов Президента України передбачає і розширення мережі центрів матері та дитини», – акцентувала посадовець.
За підсумками засідання опікунської ради її члени до 15 серпня мають підготувати проект нової програми для залучення благодійників з метою надання допомоги обласному перинатальному центру, до 20 серпня – аналітичні матеріали на сесію обласної ради та листи-звернення до депутатів Верховної Ради, обласної ради, районних і міських рад щодо посилення фінансової підтримки обласному закладу. Крім того, протягом липня–вересня необхідно забезпечити впровадження комплексного сімейного проекту «Дарунок Лелеки», а також широке інформування суспільства про ініційований Главою держави проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». Разом із тим, керівництво перинатального центру має визначити кращих працівників, котрих члени опікунської ради з нагоди 10-річчя діяльності Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини пропонуватимуть представити до державних нагород.

Житомирський обласний перинатальний центр – лідер у сфері надання перинатальної допомоги в Україні

Житомирський обласний перинатальний центр – лідер у сфері надання перинатальної допомоги в Україні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: