Статистикою у червні на Житомирщині зафіксовано дефляцію – 99,7%, тобто загальне зниження цін на 0,3% до показників попереднього місяця. За даними статистики, найбільше на величину індексу споживчих цін мають вплив продукти харчування та безалкогольні напої, ціни на які в цей період впали на 0,6%. Про сезонні зміни на споживчому ринку області повідомляє заступник начальника відділу головного управління статистики в області Тетяна Яворська:
"Сезонного зниження цін від одного до трьох відсотків зазнала низка харчів. А саме, свинина, яловичина, сметана, молоко, сири, на 6% – сало. Збільшення пропозицій кабачків. Тепличних помідорів і огірків на споживчому ринку зумовило їх здешевлення від 22% до 38%". Насиченість споживчого ринку овочами нового врожаю посприяло здешевленню капусти і цибулі на 19%. Серед фруктів відбулося зниження цін на банани на 16%, на цитрусові – на 7%".
Водночас статистики зафіксували, що підвищення цін виробників та постачальників призвело до здороження від одного до трьох відсотків макаронних виробів, морозива, рису, яєць, в на 6% – цукру.