Заступник міністра освіти і науки України провів у Житомирі громадські слухання » Новини Житомира
 
 


Заступник міністра освіти і науки України провів у Житомирі громадські слухання

Автор: admin від 23-07-2013, 16:18, переглядів: 1 528

Заступник міністра освіти і науки України провів у Житомирі громадські слухання

У Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 23 липня 2013 року, відбулися громадські слухання з питань профільного навчання.

Участь у слуханнях взяли заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський, начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський, начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентина Весельська, ректор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Іван Якухно, ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух, представники батьківської та учнівської рад м. Житомира і Житомирської області, а також директори, їхні заступники та вчителі міських і обласних навчальних закладів.

Профільне навчання спрямоване на набуття старшокласниками навичок самостійної науково-практичної, дослідницько-пошукової діяльності, розвиток інтелектуальних, психічних, творчих, моральних, фізичних, соціальних якостей школярів, прагнення до саморозвитку та самоосвіти.

«Ми маємо активніше впроваджувати новітні технології, вносити новий зміст у систему освіти. Наш обов’язок — перенавчити вчителів, тому що наразі понад 28 % педагогів не вміють навіть включити комп’ютер. Учителі ж повинні розуміти, що за профільним навчанням майбутнє», — зазначив Борис Жебровський.

За його словами, проект концепції впровадження профільного навчання передбачає можливість самостійно обирати старшокласниками той напрямок і ті предмети, які для них є цікавими та необхідними у подальшому навчанні і роботі. Це дасть змогу зменшити надмірне навантаження на учнів, а також допоможе визначити професійне спрямування старшокласників.

Таку концепцію підтримали і представники батьківської та учнівської рад. Зокрема, заступник голови обласної учнівської ради Каріна Горностай розповіла: «Я навчаюся у Житомирській загальноосвітній школі № 26. Схвально ставлюся до можливості отримати більш глибокі знання за допомогою профільного навчання. Нині, маючи велику кількість предметів, я не встигаю детально їх освоїти, хоча й займаюся інколи до другої години ночі».

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: