Громадськість Житомира взялася за порятунок ракет Музею Космонавтики ім. С.П. Корольова » Новини Житомира
 
 


Громадськість Житомира взялася за порятунок ракет Музею Космонавтики ім. С.П. Корольова

Автор: admin від 24-07-2013, 18:30, переглядів: 1 488

Громадськість Житомира взялася за порятунок ракет Музею Космонавтики ім. С.П. Корольова

Кілька місяців тому дві ракети, які стоять поряд з приміщенням Музею, зняли і поклали на реставрацію. Проте грошей на цю процедуру поки що немає, тож ракети лишаються лежати біля Музею. Громадська організація "Центр громадянських ініціатив "Восьме небо" ініціювала збір коштів, необхідних для реставрації. Для цього було організовано ряд заходів, першим з яких стала художня виставка із символічною назвою "Вісники неба". В експозиції – роботи севастопольської художниці Людмили Кирилової, виконані у стилі петриківського розпису. У кінотеатрі "Жовтень", де презентували виставку, наразі стоїть скринька, у якій відвідувачі за бажанням можуть лишати пожертви на реставрацію ракет, говорить президент організації "Восьме небо" Віктор Алєксандров:

"Звернулися з офіційним запитом до керівництва Музею: чому лежать ракети? Нам дали відповідь, що вже кілька років поспіль ці ракети потребують реставрації. Тому, аби вони не впали, або ще чогось не трапилося з ними, їх поклали. Минуло вже півроку, але жодних реставраційних робіт так і не було проведено. І, судячи з усього, цьогоріч їх вже ніхто не підніматиме, оскільки немає фінансування. Тому ми вирішили не чекати і привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Сума, необхідна на їх реставрацію, сягає близько 300 тисяч гривень".

Водночас в обласному управлінні культури, яке опікується Музеєм Космонавтики, стверджують, що сума, необхідна для реконструкції, є значно меншою. На обидві ракети потрібно 84 тисячі гривень, при чому 20 тисяч з них уже є, зауважує заступник начальника управління культури облдержадміністрації Олександр Зайченко:

"Це питання вже піднімалося на сесії обласної ради. Необхідно виділити 84 тисячі гривень на реставрацію двох ракет. Ми вирішили їх реставрувати тут на місці – з цим обіцяли допомогти працівники танкового заводу, що в Новогуйвинську. Для транспортування у нас є 20 тисяч. Тож на наступній сесії ми плануємо звернутися до депутатів обласної ради з проханням виділити 64 тисячі гривень на ремонт обох ракет або ще хоча б на одну з них. Таким чином ми у міру сил ще до настання зими змогли б реставрувати хоча б один експонат"

У будь-якому разі усі бажаючі мають можливість відвідати виставку яскравих та оригінальних робіт севастопольської художниці Людмили Кирилової. Вхід безкоштовний. Сама виставка працюватиме до 27 липня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: