Як дивовижно виглядає Земля з космосу і як живеться по півроку на навколоземній орбіті? » Новини Житомира
 
 


Як дивовижно виглядає Земля з космосу і як живеться по півроку на навколоземній орбіті?

Автор: admin від 25-07-2013, 17:33, переглядів: 1 488

Як дивовижно виглядає Земля з космосу і як живеться по півроку на навколоземній орбіті?

Про це з перших вуст почули відвідувачі житомирського Музею Космонавтики під час неформальної зустрічі з льотчиком-космонавтом Сергієм Волковим – Героєм Росії, командиром загону російських космонавтів. Сергій Олександрович двічі літав у космос (у 2008 р. і 2011 р.) у складі екіпажів довгострокових експедицій Міжнародної космічної станції. На його рахунку три виходи у відкритий космос, де щоразу працював по 6 годин. На зустрічі з житомирянами космонавт показав унікальні відеоматеріали про польоти, в яких брав участь, детально розповів про навчання і підготовку космонавтів, щоденну роботу на орбітальних станціях, а також про традиції, які від перших польотів і дотепер свято зберігаються напередодні кожного старту на Байконурі:

"Перед польотом ледь ступаєш на землю Байконуру, і там вже все тільки за традиціями. Так, основний екіпаж живе там лише в 305 номері, а дублюючий в 304; коли сідають, то основний екіпаж спиною до стіни, а дублюючий – обличчям до стіни. І, звичайно, "Белое солнце пустыни". В день держкомісії, після прес-конференії, усі переодягаються і дивляться фільм "Белое солнце пустыни", який зараз вже супроводжується англійськими субтітрами щоб американські космонавти теж розуміли, про що саме в ньому йдеться. Також традиційно космонавти ставлять підпис на дверях перед виходом до ракети. Все це, численні традиції зберігаються"

Цікаво, що в родині Волкова, хоч і випадково, склалася власна традиція відвідувати Житомир. І, хоча в Україну він приїздить погостити у родичів, кожного разу із задоволенням відвідує Музей Космонавтики і меморіальний будинок Сергія Корольова. З великою шаною він говорить про головного конструктора ракетної техніки, геній і організаційний талант якого забезпечив прорив радянської космонавтики у Всесвіт, першу сходинку у прагненні людства вирушити за межі планети:

"Я вважаю, що нам дуже пощастило з керівником такого масштабу, яким був Сергій Павлович Корольов. Саме він розвинув цей напрямок, теоретичні розробки і ось ті маленькі ГІРДовські ракети перетворив на справжню міць держави. Він зміг все це організувати, пробити, збудувати, а потім успішно запустити і машини і людей у космос, і, власне, все це зробив з нуля. Дійсно, такі люди народжуються раз, навіть, важко сказати на скільки років ".

Космонавт Сергій Волков подарував музею фотознімки Житомира, зроблені ним власноруч з космосу, коли орбітальна станція пролітала над містом. І звичайно після живої, емоційної розмови з учасниками зустрічі, залишив запис у книзі почесних гостей житомирського Музею Космонавтики.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: