В Коростені пройшов ювілейний фестиваль авторської православної пісні » Новини Житомира
 
 


В Коростені пройшов ювілейний фестиваль авторської православної пісні

Автор: admin від 25-07-2013, 17:48, переглядів: 1 620

В Коростені пройшов ювілейний фестиваль авторської православної пісні

В Коростені пройшов ювілейний, п’ятий Міжнародний фестиваль авторської православної пісні "Утренняя заря". Він присвячений Рівноапостольній княгині Ользі і відбувався на скелястому березі річки Уж, в місці, що за легендою має назву "Ольжині купальні". Для проведення фестивалю обране воно невипадково, каже міський голова Коростеня Володимир Москаленко: "Тут надзвичайна аура, це місце освячене, тут пам’ятник княгині Ольги стоїть, тут купальня княгині Ольги. Це дуже гарне місце для відпочинку коростенців і гостей міста".

Аура такого незвичного концертного майданчика вплинула на всіх учасників, які цього року приїхали з багатьох регіонів України, а також з Росії та Білорусі: "Мені все дуже сподобалось, це ще один такий великий для нас досвід. Сподобалась і організація, і місце таке незвичне вибране. Всього ми виконували три пісні. Найбільше сподобався "Гімн", він незвичним стилем таким написаний, для нас ново було його вчити. І велика честь, що саме ми відкривали цей концерт. Це означає, що ми виросли в рівні нашому і сподіваємося, що нас ще раз запросять", – поділилася враженнями Ірина Шишковська, яка у складі хору з села Привороття Брусилівського району вперше взяла участь у фестивалі.

Високо оцінюють подібне дійство представники духовенства. І радіють з того, що щороку він стає все масштабнішим. Такої думки настоятель коростенського Свято-Успенського храму отець Олександр: "Фестиваль має величезне значення, тому що це – православна культура, це взагалі культура людини. Щоб людям в черговий раз нагадати, що таке добро і що таке зло, щоб люди зазирнули у свою душу. Наш фестиваль розширюється. Раніше він проходив в один день, тепер уже впродовж трьох років він проходить у два дні. А в цьому році ми додали ще й дитячий фестиваль. Такий ось розвиток".

Цього року п’ятиріччя фестивалю православної пісні фактично співпало ще з однією датою – 1025 річницею Хрещення Київської Русі. Коростенський міський голова говорить, що його земляки по-особливому ставляться до цієї події і мають на те серйозні підстави: "Я хотів би нагадати, що князь Володимир, хреститель Київської Русі, він народився від коростенської, древлянської княжни Малуші. Тому у нас стоять пам’ятники і Малуші, і князю Володимиру, хрестителю Київської Русі. І ми відчуваємо свою відповідальність за те, що він народився від коростенки, тому це від нас вимагає такого гарного до цього відношення", – пояснив міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

В Коростені пройшов ювілейний фестиваль авторської православної пісні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: