У рамках Єдиного дня депутата голова обласної ради Йосип Запаловський побував у територіальних громадах Червоноармійського району » Новини Житомира
 
 


У рамках Єдиного дня депутата голова обласної ради Йосип Запаловський побував у територіальних громадах Червоноармійського району

Автор: news_maker від 14-08-2013, 11:16, переглядів: 1 240

У рамках Єдиного дня депутата голова обласної ради Йосип Запаловський побував у територіальних громадах Червоноармійського  району

Голова обласної ради Йосип Запаловський 13 серпня відвідав Червоноармійський район. Керівник обласної ради побував у п’яти територіальних громадах – Ялинівській, Івановицькій, Очеретянській, Теньківській та Новозаводській, зустрівся та поспілкувався з місцевими жителями, представниками депутатського корпусу, вислухав їх запити, пропозиції, оглянув заклади соціально-культурної сфери кожного села, ознайомився із інфраструктурою населених пунктів та станом їх благоустрою, а також побував на одній із ділянок сільської дороги та ознайомився із ходом ремонтних робіт. Такі зустрічі голови обласної ради та депутатів усіх рівнів з жителями області у рамках проведення Єдиного дня депутата в області є традиційними.
Йосип Запаловський відзначив непоганий рівень роботи сільських голів, депутатського корпусу населених пунктів району, активність місцевих жителів у розв’язанні важливих проблем територіальних громад, організації життя людей. На території цих сільських рад функціонують школи, дитячі садочки, фельдшерсько-акушерські пункти, клуби тощо. Ці та інші заклади утримуються в належному стані, примножується їх матеріально-технічна база. «Мені приємно бачити, як працює активна територіальна громада та влада на місцях у напрямку розвитку благоустрою своїх населених пунктів, підвищення рівня надання медичних та освітніх послуг, як поліпшується стан утримання місцевих навчальних, лікувальних, культурних закладів. У громадах створюються належні умови для комфортного життя, розвитку приватної ініціативи», – зазначив голова обласної ради. І додав, що активність, принциповість сільської громади, ініціативність та допомога влади – реальний шлях до успішного розв’язання всіх життєво важливих проблем людей.
У ході спілкування з головою обласної ради, жителі сільських громад не скаржилися на долю, а спільно шукали шляхи виходу із тих чи інших ситуацій. Зокрема, представники більшості територіальних громад району хотіли б завершити газифікацію населених пунктів, поліпшити якість доріг між селами; удосконалити організацію медичного огляду дітей; систему навчання в сільських школах; врегулювати цінову політику в прийманні молока від населення, освітлити сільські вулиці та ряд інших.
Йосип Запаловський вислухав кожну пропозицію, запит жителів територіальних громад. Усі питання, які не в силах вирішити територіальна громада самотужки, він взяв під свій особистий контроль. «На те сьогодні я тут, серед людей, щоб чути кожного не з кабінету, а в ході безпосереднього спілкування, а відтак сприяти своїми важелями впливу в ефективному вирішенні проблем. За таким принципом працюють більшість представників депутатського корпусу області», – сказав голова обласної ради.
Керівник обласної ради поінформував жителів територіальних громад про головні соціально-економічні проекти, які було реалізовано в області нинішнього року та розповів про завдання, які ставлять перед собою органи влади обласного рівня, органи місцевого самоврядування на найближчий час для забезпечення відповідного рівня комфорту в кожній територіальній громаді області.
У ході зустрічей з громадою сіл обговорено проект Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні та внесення змін до діючої Конституції України, зокрема, в частині розділу про місцеве самоврядування.
У робочіq поїздці до Червоноармійського району голову обласної ради супроводжували голова районної ради Анатолій Липко та голова райдержадміністрації Станіслав Карпінський.
У рамках Єдиного дня депутата голова обласної ради Йосип Запаловський побував у територіальних громадах Червоноармійського  району

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: