Депутатська комісія рекомендує здавати приміщення КП «Фармації» в оренду » Новини Житомира
 
 


Депутатська комісія рекомендує здавати приміщення КП «Фармації» в оренду

Автор: news_maker від 15-08-2013, 18:46, переглядів: 1 808

Депутатська комісія рекомендує здавати приміщення КП «Фармації» в оренду

У Житомирі функціонує 12 аптек і 9 аптечних пунктів КП «Фармація». Про це під час засідання постійної депутатської комісії з питань економіки, транспорту, зв’язку, підприємства та торгівлі Житомирської міської ради розповів директор КП «Фармація» Олексій Ковтушенко.

За його словами, працюючи з бюджетними організаціями і установами, підприємством за I півріччя 2013 року відпущено медикаментів на 656,5 тис. гривень, тоді як рівень оплати складає 529 тис. гривень.

Член постійної комісії, депутат міської ради Ольга Пархомчук зауважила, що причинами неприбутковості підприємства є борг, що накопичився ще за період правління попереднього директора «Фармації», а також, як наслідок, відсутність оборотних коштів.

«Я намагаюся купувати ліки у комунальних аптеках. Проте часто зіштовхуюсь із проблемою, що певних препаратів немає в асортименті. Особливо це стосується дороговартісних медикаментів. Такі аптеки не можуть дозволити собі їх закупати», — зазначила Ольга Пархомчук.

Олексій Ковтушенко прокоментував, що, дійсно, «Фармації» важко складати конкуренцію приватним аптекам м. Житомира: «Нам складно функціонувати на такому рівні, як приватні аптеки. Проте важливо зазначити, що комунальні аптеки виконують ще й соціальну функцію — надають пільги для різних категорій населення».

Депутат міської ради Сергій Голішевський підкреслив, що потрібно працювати над тим, щоб комунальні аптеки виконували не тільки соціальну функцію, але й поповнювали міський бюджет.

Постійна комісія, яку очолює депутат міської ради Юрій Ткаченко, рекомендувала керівництву КП «Фармація» розглянути можливість здавати в оренду великі приміщення аптек і аптечних пунктів, що є найбільш збитковими, з метою отримання додаткових прибутків.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: