Напередодні дня пасічника в обласному центрі провели масштабне Свято Меду. Гостей на урочистості вкотре приймав агротехнічний коледж, бджолярі влаштували масштабну виставку - продаж своєї смачної і цілющої продукції.
Кожну одинадцяту тонну меду в Україні качають саме на Житомирщини. За статистикою на пасіках області сьогодні працює близько 178 тисяч бджолосімей, якими торік вироблено майже 6,5 тисяч тонн меду. "Більше, ніж на Житомирщині, у минулому році вироблено меду лише на Донеччині –10,3 тисячі тонн. А в розрахунку на одного жителя області його припадає 5 кг проти півтора кілограма в середньому по державі", – такі дані навела начальник головного управління статистики в Житомирській області Галина Пашинська. Крім того, наші бджоли (та пасічники), мабуть, працьовитіші за інших, бо продуктивність на одну сім'ю перевищує 40 кг, в той час, як середній по країні показник становить 24,3 кг. В цілому по Україні виробництво меду за останні двадцять років зросло на 38%, а на Житомирщині – у 13 разів. Найбільш медоносним районом області наразі є Овруцький (де торік отримано 675 тонн меду), до трійки кращих входять Ружинський (588 тонн) і Бердичівський (429 тонн), за ними, з невеликим розривом у показниках (від 327 тонн до 393 тонн), крокують Житомирський, Ємільчинський, Новоград-Волинський, Попільнянський і Любарський райони.