У Житомирі вшанували пам'ять відомого вченого-астрофізика Леоніда Грищука » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам'ять відомого вченого-астрофізика Леоніда Грищука

Автор: news_maker від 17-08-2013, 17:56, переглядів: 1 810

У Житомирі вшанували пам'ять відомого вченого-астрофізика Леоніда Грищука

17 червня у приміщенні Музею космонавтики ім. С.П.Корольова зібралися родичі, друзі, сусіди, однокласники Леоніда Грищука, для того, щоб поділитися спогадами про видатного вченого-астрофізика.

Леонід Грищук — це український, російський і британський астрофізик, який тривалий час жив, навчався і працював у м. Житомирі. Доктор фізико-математичних наук. Досліджував гравітаційні хвилі, їх фізичні властивості та астрофізичні прояви.

«Крім науки, він дуже любив футбол. Навіть коли сильно захворів, все одно продовжував грати. У моїй пам’яті залишилися тільки найприємніші і найсвітліші спогади про нього», — зазначила сестра Леоніда Грищука Валентина Петрівна.

Доньки цього астрофізика Олександра і Катерина, які приїхали із-за кордону, підтримали Валентину Леонідівну і висловили сподівання, що праці Леоніда Грищука надихнуть дітей і молодь також вивчати космос і займатися наукою.

За проектом відомого житомирського краєзнавця Георгія Мокрицького була виготовлена меморіальна дошка Леоніду Грищуку, яку, після погодження виконавчим комітетом, найближчим часом можуть розмістити на фасаді будівлі вечірньої школи по вулиці Івана Кочерги, 15 (будинок колишньої школи № 24, в якій навчався Л.П. Грищук). Про це заявив Олександр Бочковський.

«Наразі у Житомирі встановлено близько 70 меморіальних дощок. Мені приємно, що житомиряни відкриють для себе ще одну таку легендарну постать нашого міста, як Леонід Грищук. Маю надію, що нас і надалі буде єднати і надихати Житомир», — наголосив заступник міського голови.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: