90 років Любарському району – краю господарів-аграрників » Новини Житомира
 
 


90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

Автор: news_maker від 19-08-2013, 19:49, переглядів: 2 774

90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

Громада Любарського району 19 серпня, у свято Преображення Господнього, яскраво і гучно відзначила 90-ліття свого краю. Вранці керівники Любарського району зустріли на його кордоні гостей урочистих заходів, делегації міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян», Республіки Польща і районів Житомирщини. На центральному майдані селища Любар виступив голова районної ради, який розповів про основні події історії краю та його сьогодення. Там же відбувся святковий марш-парад духових оркестрів сільських будинків культури та сільськогосподарської техніки району, починаючи від часу утворення району – 20-х років ХХ століття – до сьогодні.
Розділити з жителями Любарського району свято прибули голова обласної ради Йосип Запаловський та голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Вони передовсім завітали на виставку українських світлиць, де кожна громада району представила різноманітні вироби народних умільців, вишивані рушники й одяг, українські народні страви у музично-пісенному супроводі колективів аматорського мистецтва.
Урочисте зібрання відбулося у районному будинку культури. Голова райдержадміністрації Віктор Захарчук наголосив на тому, що за 90 років Любарському району є що згадати і є чим пишатися, а сьогодні він не здає позицій як потужний аграрний край, що продовжує розвиватися у всіх напрямках господарства та життя суспільства.
З вітальними словами до жителів району звернулися Сергій Рижук і Йосип Запаловський. «Сільськогосподарський потенціал району ще далеко не вичерпаний, тому потрібно спрямувати всі зусилля, аби агарний сектор економіки району працював на повну силу», – наголосив Сергій Рижук у своєму виступі.
Голова обласної ради привітав район та його жителів від імені обласної ради, депутатів та всієї великої громади Житомирщини: «Сьогодні було багато сказано про ваші досягнення. Переконаний, що вони є це результатом наполегливої праці громади району, в кожному населеному пункті якого живуть працелюбні люди, які душею та серцем вболівають за свою малу батьківщину, за рідний батьківський край».
Йосип Запаловський відзначив роботу органів місцевого самоврядування Любарського району та його обранців-депутатів, які активно долучаються до всіх процесів, що відбуваються у районі й області, тісно і послідовно співпрацюють з громадами. Зокрема, на урочистих зборах були присутні депутати обласної ради: Ігор Сабадаш, головний лікар Любарської центральної районної лікарні, і Михайло Борщівський, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського.
Сергій Рижук і Йосип Запаловський вручили нагороди кращим людям Любарського району, які своєю сумлінною працею примножували його здобутки.
Прес-служба обласної ради

90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

90 років Любарському району – краю господарів-аграрників

Категорія: Новини Житомирщини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: