У Житомирі вшанували пам’ять правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам’ять правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків

Автор: news_maker від 22-08-2013, 18:56, переглядів: 1 327

У Житомирі вшанували пам’ять правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків

22 серпня у нашій державі вшановують пам’ять працівників правоохоронних органів, які віддали власні життя в ім’я служіння миру і спокою, законності і правопорядку в суспільстві. Біля будівлі Управління Міністерства внутрішніх справ у Житомирській області, що на Старому бульварі у Житомирі, відбувся скорботний мітинг за участю голови обласної ради Йосипа Запаловського, голови облдержадміністрації Сергія Рижука, духівництва, працівників УМВС, рідних і близьких загиблих міліціонерів.
Першим до учасників мітингу звернувся начальник УМВС в області Анатолій Лазарєв, який виразив співчуття рідним правоохоронців, що загинули на бойовому посту: «Держава, область, управління постійно надають вам допомогу, але вона ніколи не буде достатньою, адже не можна замінити батька, чоловіка, сина, друга. Вони скористалися своїм вибором між славою та ганьбою, між зрадою і героїзмом та вчинили, як справжні чоловіки, – сказав Анатолій Лазарєв.
«Важко полегшити горе рідних, що втратили батька, чоловіка, сина. Ваша втрата – непоправна, ваше горе – незабутнє, але пам’ятайте, що вони прожили гідне життя та навічно залишаться у наших серцях», – наголосив голова обласної ради Йосип Запаловський. Він повідомив, що в обласні нині діє Комплексна програма профілактики злочинності на 2011–2015 роки, у рамках виконання заходів якої виділяються кошти на зміцнення матеріально-технічної бази правоохоронної служби.
«У квітні цього року на сесії обласної ради начальник обласного управління МВС виступив з доповіддю, у якій окреслив результати роботи міліції Житомирщини, її проблеми та перспективи. Переконаний, наші працівники міліції віддано несуть службу, керуються в ній совістю та честю, патріотизмом та громадянським обов’язком, щоденно ризикують власним життям і здоров’ям. Гірким доказом цьому є те, що за роки незалежності України 25 наших земляків-міліціонерів загинули на службі. Вони чесно виконали свій обов’язок, наш обов’язок перед ними та їх сім’ями – свято берегти пам’ять, підтримувати дітей, родини тих побратимів, кого немає сьогодні з нами, навчати добру підростаючі покоління», – сказав Йосип Запаловський.
Сергій Рижук запевнив присутніх, що обласна влада й надалі підтримуватиме родини міліціонерів, що віддали свої життя у боротьбі зі злочинністю, надаватиме матеріальну підтримку органам внутрішніх справ області.
Молебень за загиблими провів архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим. Загиблих правоохоронців пам’янули хвилиною мовчання, скорботним салютуванням та ходою частин УМВС в Житомирській області.
За роки незалежності в Україні при виконанні службових обов’язків загинуло 1016 працівників органів внутрішніх справ, а 7536 правоохоронців отримали поранення.
Прес-служба обласної ради
У Житомирі вшанували пам’ять правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків

У Житомирі вшанували пам’ять правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: