Житомирська область стала пілотною в апробації проекту державного стандарту соціальної інтеграції випускників інтернатних закладів » Новини Житомира
 
 


Житомирська область стала пілотною в апробації проекту державного стандарту соціальної інтеграції випускників інтернатних закладів

Автор: news_maker від 28-08-2013, 17:43, переглядів: 1 494

Житомирська область стала пілотною в апробації проекту державного стандарту соціальної інтеграції випускників інтернатних закладів

«Дитину, яка опиняється у складних життєвих умовах, бере під опіку держава, тобто різні структури. З метою налагодження взаємодії між цими структурами запроваджується соціальний стандарт, який і пропонується для обговорення», - так визначила мету засідання круглого столу «Соціальна інтеграція випускників інтернатних закладів» заступник директора Партнерства «Кожній дитині» Зінаїда Кияниця. Саме ця міжнародна благодійна організація на замовлення Міністерства соціальної політики України розробила проект документа для орієнтації та адаптації дітей, що виходять зі спеціалізованих навчальних закладів, до самостійного життя.
Учасниками круглого столу, який відбувся 28 серпня, стали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, менеджер проектів Партнерства «Кожній дитині» Ігор Носач, представники служб у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міських рад, обласного, міських, районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління освіти і науки облдержадміністрації, навчальних закладів, закладів соціального обслуговування, представники громадських організацій.
«Ми продовжуємо роботу з дітьми, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, тобто які набули статусу сироти з тих чи інших причин, і після того, як вони досягли 18-річного віку або отримали освіту, - зазначив Ярослав Долгих. - Така дитина, потрапляючи в життєве море, має певні проблеми в порівнянні з дітьми, що виховувалися в сім’ях. Сьогодні розробляється новий соціальний стандарт, що буде закріплений законодавчо, який зміг би вирівняти цю конкурентну ситуацію, аби випускники інтернатів почувалися абсолютно рівними поруч зі своїми однолітками. Проект буде реалізовуватися як пілотний у Житомирській області. За три місяці після обговорення і апробації він буде поширений в Україні».
В ході зустрічі її учасники розглянули стан забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Житомирській області, ознайомилися з інформацією про соціальну підтримку випускників інтернатних закладів в період завершення перебування в інтернатах. Директор Бердичівської загальноосвітньої школи-інтернату Лариса Тарнопольська поінформувала учасників круглого столу про роботу свого закладу щодо соціальної інтеграції, підготовки до самостійного життя випускників інтернатних закладів.
Проект державного стандарту соціальної інтеграції, що пропонується для апробації на Житомирщині, може включати соціально-психологічну підтримку; соціально-правову допомогу; допомогу у працевлаштуванні, здобутті кваліфікації, перекваліфікації або підвищенні кваліфікації, продовженні навчання; допомогу з розвитку навичок самообслуговування, соціально-педагогічні, соціально-побутові та інші послуги, спрямовані на формування соціально-побутових умінь та навичок отримувача; роботу з біологічною родиною; соціально-економічні, соціально-побутові та інші послуги, спрямовані на задоволення матеріальних інтересів і потреб отримувача, у тому числі потреби у тимчасовому житлі; соціально-медичну підтримку.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: