У Житомирі планують відновити роботу 2 дитячих садочків » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують відновити роботу 2 дитячих садочків

Автор: news_maker від 30-08-2013, 16:06, переглядів: 2 485

У Житомирі планують відновити роботу 2 дитячих садочків

Включити реконструкцію нині недіючого дитячого садка №32 по вул. Якубовського, 10 до програми фінансування на 2014 рік, а також передати на баланс міста приміщення дитсадка, що нині перебуває у власності Житомирського державного технологічного університету (вул. Крошенська, 12-б) – із такою ініціативою звернувся до колегії ОДА сьогодні, 30 серпня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Мер Житомира наголосив, що за останні 2,5 роки у Житомирі додатково створено 800 місць у дошкільних навчальних закладах. А це – приблизно 3 потужні дитячі садочки.

«Створивши додатково 800 місць для дітей, ми зекономили понад 100 мільйонів гривень державних коштів, що потрібні були б для будівництва нових приміщень», – акцентував Володимир Дебой.

Надалі збільшувати кількість місць планують шляхом відновлення роботи нині непрацюючих дошкільних закладів.

Один із таких – недобудований дитячий садок №32 по вул. Якубовського, 10. Загальна вартість робіт для реконструкції ДНЗ на 100 місць – 12,7 млн.грн. За кошти міського бюджету вже виконано проектно-кошторисну документацію та пройдено державну експертизу.

Разом із тим, повідомив міський голова Володимир Дебой, за рахунок міського бюджету вже незабаром розпочнуться роботи з відновлення корпусу (басейну) НВК №25 по вул. Бориса Тена, 84. На це вже спрямовано 2,5 млн.грн.

Також потребує реконструкції система опалення з улаштуванням автономного джерела теплопостачання в ДНЗ №41. Для того, аби садочок мав належне опалення вже під час цього опалювального періоду, до спрямованих із міського бюджету понад 600 тис.грн. необхідно ще 300 тис.грн. для завершення робіт.

Необхідність реконструкції системи опалення виникла у зв’язку із тим, що ПАТ «Україна», що раніше за угодою надавало тепло садочку, тепер не гарантує теплозабезпечення закладу.

Ініціативу міського голови Володимира Дебоя щодо реконструкції та передачі на баланс міста садочків, а також необхідності модернізації системи теплопостачання садка №41 підтримали члени колегії облдержадміністрації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: