На день міста у Житомирі працювало «Містечко здоров’я» » Новини Житомира
 
 


На день міста у Житомирі працювало «Містечко здоров’я»

Автор: admin від 9-09-2013, 19:13, переглядів: 1 338

На день міста у  Житомирі працювало «Містечко здоров’я»

У рамках святкування Дня міста Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступив ініціатором та координатором медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!». Впродовж 7 та 8 вересня спільно з такими громадськими організаціями, як Житомирська обласна та міська організації Товариства Червоного Хреста України, Всеукраїнська Благодійна Організація АСЕТ, «Планета для дітей», «Тверезий Житомир», Житомирська обласна організація «Школа свідомого батьківства – «Родовест», а також спільно з фірмами-партнерами OMRON, «Fit Curves», «OksiLion», регіональним представництвом компанії «Nature’s Sunchine Products.Inc», інформаційним партнером - газетою «Пульс-НОРМА» Житомирським обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини розгорнуто осередки «Містечка здоров’я», де, зокрема, діяло 9 мобільних пунктів з вимірювання артеріального тиску та 1 - з проведення експрес-діагностики рівня глюкози в крові. Житомиряни та гості міста отримали консультації сімейних лікарів щодо реалізації в області пілотного проекту по здешевленню цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Крім того, особам з гіпертонічною хворобою лікарі виписували рецепти на придбання ліків, передбачених даним пілотним проектом.
Лікарем акушером-гінекологом обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини продився тренінг з питань консультування і профілактики небажаної вагітності, інфекцій, що передаються статевим шляхом, а також запобігання ВІЛ-інфекції. Лікарями-методистами надавалися консультації з питань шкідливості куріння та вживання алкоголю, переваги раціонального харчування, необхідності вакцинації. Усі відвідувачі «Містечка здоров’я» отримали відповідні інформаційно-просвітницькі буклети.
Активними волонтерами «Містечка здоров’я» були майбутні медики – студенти Житомирського інституту медсестринства.
Діяли пункти Червоного Хреста з надання першої допомоги при невідкладних станах та з вимірювання артеріального тиску.
У «Містечку здоров’я» усі бажаючі мали змогу безкоштовно пройти обстеження на приладах для визначення жирових відкладень, моніторах ключових параметрів тіла, пройти комп’ютерну діагностику щодо визначення ваги, зросту та біологічного віку, стану шкіри тощо. Тут було встановлено намет Всеукраїнської Благодійної Організації АСЕТ за напрямками: здоровий спосіб життя, щаслива родина, щаслива особистість. Волонтери організації проводили опитування на тему здорового способу життя та роздавали профілактичні інформаційні буклети, а громадська організація «Тверезий Житомир» проводила антиалкогольну та антинаркотичну пропаганду.
Під контролем лікаря спортивної медицини інструктори проводили майстер-клас з фітнесу на тренажерах «ФитКервс».
Громадською організацією «Планета для дітей» та фітнес-клубом «Fit Curves» у «Містечку здоров’я» проводилися яскраві розваги для дітей, виставка дитячих робіт, конкурси з питань здорового способу життя, а також театрально-спортивне шоу «Житомир, живи здорово!».
-Впродовж двох днів, - зазначив начмед обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Ігор Бібіков, - у «Містечку здоров’я» майже 1700 житомирян та гостей міста пройшли обстеження з вимірювання артеріального тиску, більше 100 осіб провели експрес-діагностику рівня глюкози та 400 житомирян підвищили свій рівень знань з надання першої допомоги. Приємно констатувати, що наші заходи викликали велике зацікавлення у молоді. Переконаний, що лише спільними зусиллями медиків, діячів культури і мистецтв, працівників служб у справах сім’ї, молоді та спорту, засобів масової інформації, спортсменів, освітян, працівників соціальних служб, громадськості тощо можна вплинути на спосіб життя молодого покоління м.Житомира та області, а отже і на майбутнє здоров’я нації. Тільки разом ми зможемо подолати негативні прояви, які ще мають місце в молодіжному середовищі, та сформувати умови для позитивного ставлення дітей та молоді до здорового способу життя.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: