Брудні ігри влади з тарифами та сміттям » Новини Житомира
 
 


Брудні ігри влади з тарифами та сміттям

Автор: admin від 11-09-2013, 19:14, переглядів: 1 373

Брудні ігри влади з тарифами та сміттям

Те, що влада краде не новина. Тепер в Житомирі влада захотіла красти навіть сміття. Вчора 10.09.13 Виконавчий комітет житомирської міськради на своєму засіданні прийняв ряд рішень з порушенням чинного законодавства. Політична партія Демократичний Альянс вважає такі рішення незаконними та вимагає їх скасувати, а винних осіб притягнути до відповідальності.

Після того як у місцевої влади зірвалась схема “прихватизації” житловокомунального господарства, яка полягала в передачі своїм приватним ЖЕКам права господарювання в наших будинках та майном громади, чиновники вирішили задовольнитись принаймні сміттям. Зухвалість намірів влади отримати особисті вигоди за рахунок бюджету та коштів громадян Житомира вражає.

На рішенні виконавчого комітету було розглянуто ряд популістсько-злочинних рішень. Зокрема, виконком вніс зміни тарифу на утримання будинків та споруд, зміни переліку послуг, які входять до тарифу, додали окремою послугою вивезення сміття.

“Це означає, що окрім звичної платіжки від ЖЕКу в скриньках житомирян з’явиться ще одна, окремо на вивезення сміття. Вартість цих послуг визначатиметься окремо і підвищуватимуться не раз в кілька років, а тоді коли це буде потрібно керівникам компанії, що вивозитиме сміття.”, - пояснює голова житомирського осередку політичної партії “Демократичний Альянс” Дмитро Ткачук.

Бажання поспішного прийняття таких бажаних для влади рішень призвело до помилки чиновників - порушень чинного законодавства, або його умисного ігнорування задля досягнення своїх злочинних намірів. При ухваленні скандальних рішень було суттєво порушено норми Закону України “Про доступ до публічної Інформації”, в якому затверджено, що проекти рішень органів влади повинні оприлюднюватись за 20 днів до моменту їх прийняття.

Проекти згаданих рішень, прийнятих 10.09.13, оприлюдненні лише 06.09.2013, тобто з однозначним порушенням термінів.

“Наразі, потрібно пояснювати людям і висвітлювати всі підводні камені оборудки влади, яку вони всіляко захищають та намагаються завуалювати, але разом з тим потрібно не лише обурюватись, а й протидіяти, тим паче, якщо чиновники допускаються помилок в своїх схемах,” - додає Дмитро Ткачук.

ДемАльянсом вже підготовлені офіційні звернення до правоохоронних органів за даним фактом та планує звертатись до суду. В партії вимагають скасування злочинних рішень та притягнення порушників до відповідальності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: