Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію » Новини Житомира
 
 


Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію

Автор: admin від 27-09-2013, 18:31, переглядів: 1 834

Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію

27 вересня у Житомирі відбулося офіційне відкриття проекту Вуличний євроуніверситет. Захід був організований Інститутом світової політики за підтримки Посольства Королівства Швеції. Житомир став шістнадцятим містом України, яке долучилося до цієї інформаційної кампанії. Перед присутніми з імпровізованою лекцією виступили посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, заступник посла Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен та заступник посла Королівства Швеції Мортен Енберг. Окрім дипломатів у заході взяли участь заступник міського голови Житомира Наталія Леонченко, президент молодіжної громадської організації «Євроклуб» Олена Дікова-Фаворська, учні та студенти житомирських навчальних закладів.
На десятому самміті Ялтинської європейської стратегії Президент України Віктор Янукович наголосив, що наша держава впевнено йде шляхом європейської інтеграції, і проведення інформаційної кампанії серед громадськості сприятиме позитивній реалізації європейського вектору зовнішньої політики.
Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух наголосив на тому, що цей захід не має агітаційних чи пропандистських цілей, оскільки його головна мета – це спілкування з пересічними громадянами про інтеграційні процеси. Він розповів, що українці мають знати не лише про переваги і вигоди від вступу країни в Європейський Союз, а й про проблеми, які можуть виникнути. Посол порадив нашим громадянам використати досвід Чехії у проведенні реформ, необхідних для успішної євроінтеграції та бути готовими до наполегливої роботи. Іван Почух також зазначив, що, незважаючи на зниження деяких економічних показників, усі негаразди Євросоюз успішно долає завдяки об’єднанню спільних зусиль.
Зі свого боку заступник посла Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен визнала, що у свідомості українських громадян існує багато стереотипів та міфів про Європейський Союз, але Вуличний євроуніверситет спрямовує свою роботу на те, аби їх викорінити. Вона наголосила на важливості співпраці України та Німеччини і відзначила ряд успіхів, які в майбутньому тільки зростатимуть.
Заступник посла Королівства Швеції Мортен Енберг розповів присутнім про те, що всі країни, які зараз є членами Європейського Союзу, починали свою інтеграцію з інформаційної кампанії. Головним пріоритетом у співпраці влади та суспільства зараз має стати пояснення людям того, що таке угода про асоціацію. Він запевнив у тому, що членство України в Євросоюзі не зіпсує стосунків з іншими країнами, а навпаки, сприятливий інвестиційний клімат сприятиме розширенню економічної співпраці.
Після виступів дипломатів усі бажаючі могли задати їм питання та отримати цікаві й змістовні відповіді на них.

Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію

Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію

Дипломати з Німеччини, Чехії та Швеції розповіли житомирянам про євроінтеграцію

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: