Чуднівський район відкриває творчі звіти до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка » Новини Житомира
 
 


Чуднівський район відкриває творчі звіти до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Автор: news_maker від 7-10-2013, 19:06, переглядів: 3 265

Чуднівський район відкриває творчі звіти до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

У рамках підготовки до славетного ювілею Великого Кобзаря 7 жовтня у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулося урочисте відкриття творчих звітів районів і міст області.
На відкриття звітних концертів Житомирщини завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.
За словами Сергія Миколайовича, аби не було суперечок, цього разу вирішили почати з кінця алфавіту. Питання виступів колективів погоджували начальники культури районів та міст. Тож відкрити звітні заходи цьогоріч довірено творчим колективам Чуднівського району.
«Аналогічний творчий звіт ми проводили в лютому– травні 2011. Увесь рік нам писали листи про те, аби ми ще проводили подібні звіти, – розповів Сергій Миколайович. – Як відомо, наступного року Україна відмічатиме 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. Наш Президент Віктор Янукович підписав відповідний указ про святкування цього ювілею. Щотижня кожен район Житомирської області звітуватиме та показуватиме свої таланти».
Як повідомив голова обласної ради Йосип Запаловський, в обласному бюджеті будуть закладені кошти для нагородження художніх колективів.
«Один мільйон гривень було закладено у бюджеті області для нагородження кращих творчих людей минулого звіту, – повідомив Йосип Антонович. – У 2014 році ми також плануємо виділити кошти для творчих виконавців Житомирської області, аби люди змогли придбати собі новий одяг і музичні інструменти».
Спілкуючись із журналістами, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зізнався, що чи не найбільше хвилюється за рідний Чуднівський район.
«Я найбільше переживаю за рідний Чуднівський район, який мене виховав і виплекав. Хоча насправді вболіваю за кожен район і місто Житомирщини. Хай жителі Чуднівщини не ображаються на мене, що їм доводиться сьогодні відкривати це дійство своїм творчим звітом. Бажаю їм всіляких гараздів і так виявити свої здібності сьогодні, щоб це було гідним, що усі глядачі після концерту могли сказати, що Чуднів – це чудесно, тобто гарно!», – сказав очільник області.
Завершиться марафон заключним гала-концертом, присвяченим 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, учасників до якого відбиратиме організаційний комітет із підготовки і проведення творчих звітів районів і міст області та журі.
У попередніх звітах, які тривали з 2 лютого по 5 травня 2011 року, брали участь 23 райони та п’ять міст області, які представляли 6 тисяч аматорів. У 14-тижневому марафоні відбулося 27 творчих звітів впродовж яких Житомирщина співала, танцювала, раділа своїм талантам. Концертні програми переглянули біля 30 тисяч осіб.
Чуднівський район відкриває творчі звіти до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Чуднівський район відкриває творчі звіти до 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: