Житомирський бронетанковий завод відзначив 70 років своєї роботи » Новини Житомира
 
 


Житомирський бронетанковий завод відзначив 70 років своєї роботи

Автор: news_maker від 11-10-2013, 17:52, переглядів: 3 264

Житомирський бронетанковий завод відзначив 70 років своєї роботи

Історія підприємства розпочалася у воєнні роки, коли за Наказом генерала армії Ватутіна було сформовано 116 пересувний танко-агрегатний ремонтний завод, який став родоначальником нині діючого державного підприємства. На сьогодні бронетанковий завод здійснює капітальний ремонт та модернізацію гусеничної бойової техніки, виготовляє сучасні бойові модулі для БМП, а також випусках обладнання для місцевої промисловості.

"Зараз підприємство успішно працює. Воно займається різними видами діяльності, трохи перепрофілювалося, випускає сільськогосподарську техніку і техніку, яка використовується в народногосподарському комплексі", – коментує голова обласної ради Йосип Запаловський.

Сьогодні завод є наповнювачем бюджету Житомирського району. Окрім того, на рахунку підприємства багато благодійний та соціальних заходів - за підтримки трудового колективу побудована церква, працює дитячий басейн. Сьогодні на заводі працюють 508 людей із середньою заробітною платою понад 2 тисячі 700 гривень. Всі вони, а також колишні співробітники, ветерани праці, прийшли на урочистості з нагоди ювілейної дати підприємства.

На урочистості до селища Новогуйвинськ прибули й гості – керівники Житомира, обласної ради та районної держадміністрації, представники державного концерну Укроборонпром, і навіть два колишні Міністри оборони – Олександр Кузьмук та Валерій Шмаров. Всі вони щиро вітали працівників та ветеранів виробництва, вручили урядові відзнаки та грамоти місцевих адміністрацій. Також взяли участь у відкритті пам’ятної зали заводу, де згадані всі керівники державного підприємства, починаючи з дати його заснування, 11 жовтня 1943 року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: