Володимир Дебой підписав ще один договір із НЕФКО » Новини Житомира
 
 


Володимир Дебой підписав ще один договір із НЕФКО

Автор: news_maker від 15-10-2013, 19:28, переглядів: 1 371

Володимир Дебой підписав ще один договір із НЕФКО

15 жовтня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин разом із радником НЕФКО Йоханом Віллертом підписали Договір, відповідно до якого Житомир отримає 292 тис.євро кредиту та стільки ж – 292 тис.євро – грантових безповоротних коштів на впровадження інноваційних технологій у системі теплопостачання м. Житомира за програмою Демо-Україна.

Відповідно до проекту, в Житомирі одразу по завершенню опалювального сезону розпочнуть роботи зі створення енергоефективного кварталу з котельнею по вул. Домбровського, 30, що має застаріле (40-річне) та неефективне обладнання і мережі. Проект передбачає комплексну модернізацію котельні, встановлення індивідуальних теплових пунктів, сучасного енергоефективного обладнання та заміну мереж.

У перший в Україні енергоощадний квартал увійдуть 5 житлових багатоповерхових будинків та дитячий садочок для дітей із особливими потребами №59. Мешканці кварталу матимуть більш якісне теплопостачання та цілорічну подачу гарячої води, котельня ж використовуватиме на третину менше газу, а споживання електроенергії скоротить удвічі.

Радник НЕФКО Йохан Віллерт наголошує: за прикладом Житомира і Вінниці підуть інші міста України, адже майбутнє – за новітніми енергоефективними технологіями.

«Сьогодні саме Житомир і Вінниця є лідерами у програмі Демо-Україна, за прикладом яких підуть інші міста, що мають перспективу втілити енергоефективні проекти. Вони зробили все, аби першими пройти необхідні інстанції та підписати всі документи. Саме вони заслужили на право першості в реалізації проектів. Ми вдячні Житомиру і Вінниці за те, що вони роблять все, аби поліпшити якість теплопостачання та підвищити свою енергоефективність. Ми сподіваємося, що їх досвід знадобиться іншим містам України. Демо-Україна підтримувати ці міста упродовж усього терміну реалізації проекту», – запевнив Йохан Віллерт.

Залучений фінансовий інструмент, наголошують іноземні фахівці, для Житомира унікальний тим, що сума кредиту дорівнює сумі безповоротного гранту. Економічний ефект від реалізації проекту складатиме 70 тис.євро щороку.

Заявки та документи на участь у програмі Демо-Україна подали 47 міст держави, із яких обрано десятку, де можливо буде втілити проекти. Житомир і Вінниця стали першими.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: