В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей » Новини Житомира
 
 


В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей

Автор: news_maker від 16-10-2013, 18:30, переглядів: 2 146

В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей

16 жовтня в комунальному закладі «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Житомирської обласної ради» відбувся День відкритих дверей. У цьому заході взяли участь директор закладу Оксана Куликівська, заступник директора Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Лариса Теребей, мешканці гуртожитку та представники засобів масової інформації.
Про роботу обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розповіла його директор Оксана Куликівська. Цей заклад розрахований на проживання в ньому 30 осіб і був відкритий у жовтні 2008 р. Загалом у його стінах знайшли собі притулок вже 112 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Головна мета функціонування соціального гуртожитку полягає в тому, аби адаптувати та підготувати таких дітей до самостійного життя. У ньому можуть перебувати особи до 23 років, але не довше трьох років. Після цього вони стають в чергу на отримання житла. Оксана Петрівна звернула увагу на те, що разом з дітьми вони складають перспективні плани, які дозволяють раціонально та продуктивно організувати їх дозвілля та відпочинок.
Варто відзначити і позитивні досягнення у роботі соціального гуртожитку. Так, у травні цього року завдяки сприянню Романівської районної державної адміністрації було придбано соціальне житло для дівчини, яка вже стала мамою і раніше жила в цьому закладі. Окрім цього, троє його вихованців стали студентами вищих навчальних закладів.
Оксана Куликівська подякувала за розуміння та підтримку обласному керівництву та констатувала, що усі потреби її закладу забезпечені 100% фінансуванням.
Заступник директора Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Лариса Теребей звернула увагу присутніх на те, що соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розпочав своє функціонування в рамках державної політики, спрямованої на розбудову мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді по всій Україні. Сьогодні він є зразковим прикладом реалізації в Житомирській області соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича, пов’язаної із вдосконаленням роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення.
Лариса Василівна, зокрема, зазначила, що починаючи із 2005 р. в Україні почали функціонувати центри соціального обслуговування, орієнтовані на надання цілодобової і своєчасної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Таким чином, сьогодні в Житомирській області функціонує три таких заклади: обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, центр соціально-психологічної допомоги та центр ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога» (це, до речі, один із чотирьох подібних закладів, відкритих у нашій державі). Планується, що в регіоні буде також відкрито відділення центру матері і дитини.
Лариса Теребей розповіла й про те, що на місцевому рівні ідея будівництва та виділення соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, набуває все більшої популярності, адже керівництво районів усвідомлює свою відповідальність за їх подальше майбутнє і намагається всіляко допомогти цій категорії населення.
Директор закладу провела для присутніх екскурсію по гуртожитку. Усіх приємно вразив порядок у кімнатах та добра укомплектованість житлових приміщень і кухонь. Тут створені належні умови для того, аби підготувати дітей до самостійного життя і навчити їх нести відповідальність за всі свої вчинки .
В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей
В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей
В обласному соціальному гуртожитку відбувся День відкритих дверей

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: