У Житомирі відбувся тренінг на тему «Поліпшення інтеграції ґендерних компонентів у місцевих програмах: моделі взаємодії влади і громади» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбувся тренінг на тему «Поліпшення інтеграції ґендерних компонентів у місцевих програмах: моделі взаємодії влади і громади»

Автор: news_maker від 22-10-2013, 10:31, переглядів: 1 475

У Житомирі відбувся тренінг на тему «Поліпшення інтеграції ґендерних компонентів у місцевих програмах: моделі взаємодії влади і громади»

Однойменний проект здійснюється громадською організацією Київська Школа Рівних Можливостей спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.
Тренінг мав на меті виробити стратегію ефективної співпраці влади і громади, спрямовану на подолання ґендерних асиметрій, сприяти включенню ґендерного компоненту у місцеві програми розвитку.
Тренерка проекту Остапчук Олена (директорка Центру ґендерної освіти ЖДУ ім. І.Франка, експертка ЖОМГО «Паритет») зазначила, що захід проходив у форматі обговорення питань ґендерним експертним середовищем міста. Учасники – представники управлінь та служб Житомирської міської ради, громадських організацій, Житомирської обласної наукової бібліотеки ім.О.Ольжича, науковці. Під час роботи було визначено ґендерні проблеми, характерні для Житомира, зокрема, різниця в оплаті праці жінок та чоловіків; значно менша від чоловіків кількість жінок, які беруть участь у прийнятті рішень в представницьких органах влади; недостатні умови для поєднання сімейних і професійних обов’язків; необхідність включення ґендерного підходу у вирішення проблем людей з ВІЛ/СНІДом; дискримінація за ознакою статі в рекламі тощо. Ці питання набувають особливої ваги у світлі нещодавно прийнятої Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.
Під час тренінгу учасники та учасниці мали можливість поділитися досвідом співпраці у впровадженні ґендерних підходів у місцеві програми, виробити компоненти ефективної роботи у форматі "влада-громада".
Подібні тренінги відбудуться також у Полтаві, Вінниці, Львові, Луцьку та Києві. У межах проекту передбачено видання посібника з ґендерного інтегрування, проведення тематичних круглих столів та підсумкової конференції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: