Промисловці та підприємці Житомирщини та всієї України підтримують стандарти вільної торгівлі з ЄС » Новини Житомира
 
 


Промисловці та підприємці Житомирщини та всієї України підтримують стандарти вільної торгівлі з ЄС

Автор: news_maker від 1-11-2013, 16:07, переглядів: 1 000

Промисловці та підприємці Житомирщини та всієї України підтримують стандарти вільної торгівлі з ЄС

На Житомирщині з робочим візитом перебуває народний депутат України, радник Президента України та Президент Правління Української спілки промисловців та підприємців Анатолій Кінах. Для регіональних журналістів та представників ЗМІ зі столиці була організована прес-конференція за участі Анатолія Кінаха, голови облдержадміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського.

Підсумовуючи розширене засідання УСПП, Анатолій Кінах відмітив, що промисловці, підприємці та роботодавці України однозначно підтримують створення на теренах України сучасних європейських міжнародних стандартів, які визначатимуть діловий клімат країни, умови залучення інвестицій, розвиток конкурентоспроможної економіки в цілому. «Головне, аби ми займалися не лише деклараціями з питань євроінтеграції, але й зробили серйозний, фаховий, системний, неполітизований аналіз усіх ризиків та переваг зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Україні необхідний національний план дій щодо адаптації економіки до умов вільної торгівлі з ЄС, мінімізації ризиків щодо співпраці з Митним союзом та ринками Євразійського простору», - наголосив Анатолій Кінах.

Основними кроками з адаптації української економіки до стандартів та принципів вільної торгівлі з Європою має бути модернізація промислового виробництва, удосконалення грошово-кредитної політики, локалізація виробництва, створення умов, які стимулюватимуть імпортозаміщення.

«Питання євроінтеграції, захист національних економічних інтересів – це питання, які мають вищий пріоритет по відношенню до поточної кон’юнктури. Необхідно об’єднувати всі зусилля, аби Україна йшла цим шляхом і мала такий результат, який відповідатиме нашим інтересам економіки», - сказав Анатолій Кінах.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив на тому, що на Житомирщині відбулося не рядове засідання УСПП, воно має більш вагоме значення, загальнодержавний та навіть міжнародний масштаб.

«Приємно відмітити те, що підприємці та промисловці Житомирщини та всієї України висловили свою підтримку та стремління до європейської інтеграції на конкретних діях – створено План дій мінімізації ризиків для української економіки. Житомирщина в контексті загальних проблем має значно менше ризиків у промисловосналежить індивідуальне та фермерське сільське господарство. Ми повинні адаптувати свою продукцію, і ми зможемо це зробити, коли освоїмо органічне сільське господарство, мінімізувавши всі свої ризики», - зауважив Сергій Рижук.

Нагадаємо, що Президент України наголошує на тому, що підписання Договору про асоціацію України з ЄС сприятиме розширенню співробітництва на всьому Євразійському континенті. «Переконаний, що, створивши зону вільної торгівлі з ЄС, а також зміцнюючи ефективну взаємодію в рамках Співдружності, Україна сприятиме подальшому розширенню результативної співпраці на всьому Євразійському континенті», - зауважує Віктор Янукович.

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: