Житомирським студентам завтра покажуть кінофільм про Пересопницьке Євангеліє » Новини Житомира
 
 


Житомирським студентам завтра покажуть кінофільм про Пересопницьке Євангеліє

Автор: admin від 5-11-2013, 17:00, переглядів: 2 287

Житомирським студентам завтра покажуть кінофільм про Пересопницьке Євангеліє


Кафедра української мови Житомирського держуніверситету ім. Івана Франка завтра запрошує на перегляд кінострічки про один із символів української нації – Пересопницьке Євангеліє. Захід приурочено до Дня української мови та писемності, який відзначатимуть 9 листопада. Завітати на перегляд фільму можуть всі бажаючі: студенти та викладачі будь-якого навчального закладу міста, кажуть організатори. У рамках заходу планується попереднє обговорення значення Євангелія як історичного артефакту та, безпосередньо, перегляд кінофільму.
Лейтмотивом стрічки є відображення значущості книги в історії видавничої справи, вважає завідувач кафедри української мови Віктор Мойсієнко
"Фільм загадковий. Він дуже зворушив нас. Його зняли сумські кінематографісти. Стрічка показує долю книги і як книга може вплинути на самоідентифікацію цілоло народу". Також родзинкою заходу стане презентація ще одного стародруку 17 століття – "Учительного Євангелія":
"Із приватної колекції ми покажемо давнє видання над яким чаклував та яке готував до друку митрополит Петро Могила. Ми побачимо один із стародруків Києво-Печерської лаври 1637 року – "Учительне Євангеліє". Крім того, що ви зможете поглянути на стародрук, з ним ще можна буде сфотографуватися та потримати в руках. Адже уявляєте, доторкнувшись до нього рукою, ви доторкнетеся до епохи", – обіцяє мовознавець Віктор Мойсієнко.
Відкритий захід та перегляд фільму "Пересопницьке Євангеліє – видатна пам'ятка українського відродження XVI ст." пройде завтра, 6 листопада, о 14.20, в 107 аудиторії корпусу №4. (Вхід з вул.. Пушкінської)

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: