Понад 27 млн грн цього року спрямовано на оздоровлення та відпочинок дітей » Новини Житомира
 
 


Понад 27 млн грн цього року спрямовано на оздоровлення та відпочинок дітей

Автор: admin від 7-11-2013, 16:52, переглядів: 1 098

Понад 27 млн грн цього року спрямовано на оздоровлення та відпочинок дітей


Про це повідомив заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк 7 листопада під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради. Участь у засіданні брали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук та голова правління об’єднання організацій роботодавців області Сергій Бутенко.
Понад 27 млн грн – такою є загальна сума, яку цьогоріч за рахунок різних джерел фінансування було залучено на організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей області. Минулого ж року ця сума становила 14 млн грн.
— З місцевих бюджетів на ці потреби спрямовано 11 млн 566 тис. грн, що на два мільйони більше, ніж торік, – конкретизував Олександр Антонюк, акцентуючи на фінансовому забезпеченні літньої оздоровчої кампанії дітей.
Разом із тим, доповідаючи про заходи щодо збереження і відновлення роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, посадовець зазначив, що показник охоплення дітей області відпочинком та оздоровленням становить майже 71 %.
— Вчора, 6 листопада, під час комітетських слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім\'ї, молодіжної політики, спорту та туризму було обговорено підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2013-му році. Загалом завдання Президента України та Уряду з цього напрямку у державі виконані, зокрема стосовно охоплення відпочинком та оздоровленням не менше 70 % дітей шкільного віку. Так, наразі цей показник загалом по Україні становить 81 % (понад три мільйони дітей). При цьому на Житомирщині станом на 1 листопада відпочинком і оздоровлення охоплено понад 90 тисяч дітей, що становить майже 71 % від загальної кількості дітей шкільного віку (від семи до шістнадцяти років). Цей показник значно вищий, ніж торік – майже на 13 тисяч осіб, – пояснив Олександр Миколайович.
Аналізуючи цьогорічну оздоровчу компанію, заступник директора профільного департаменту відзначив злагоджену та дієву співпрацю всіх суб’єктів і секторів, які безпосередньо долучалися до процесу організації відпочинку та оздоровлення дітей. Це не лише органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а й соціальні партнери, роботодавці, представники громадських організацій і релігійних конфесій.
Порівняно з минулим роком в області розширилася й мережа закладів відпочинку та оздоровлення дітей.
— У 2012 році налічувалося 476 пришкільних таборів, а цього року їх уже 525. Також на Житомирщині функціонує 22 позаміських стаціонарних заклади відпочинку та оздоровлення, дев’ять із яких є об’єктами комунальної власності обласної, районних та міських рад. Підготовка до оздоровчого сезону у цих закладу розпочалася планово – відразу із завершенням минулорічної кампанії. Всі табори перевіряли відповідні контролюючі служби, зокрема – спеціально створений обласний штаб з питань оздоровлення та відпочинку дітей, – зазначив Олександр Антонюк.
Учасники наради також обговорили питання про стан охорони праці в області та затвердили план роботи територіальної соціально-економічної ради на 2014-й рік.

Понад 27 млн грн цього року спрямовано на оздоровлення та відпочинок дітей

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: