У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору » Новини Житомира
 
 


У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору

Автор: news_maker від 13-11-2013, 19:18, переглядів: 1 921

У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору

13 листопада 2013 року в Житомирі, на перехресті вул. Маяковського – Якіра, відбулась акція «Життя – це рух», учасниками якої стали сліпі люди, громадська спілка «Сучасний погляд», працівники ДАІ, а також депутат Житомирської міської ради Галина Позняк, яка приурочена до Міжнародного дня сліпих.

Головна мета заходу – привернути увагу водіїв до тадких учасників дорожнього руху, як незрячі та слабозорі пішоходи.

Під час проведення акції волонтери та співробітники ДАІ роздавали водіям буклети – пам’ятки водіям, у яких зазначені короткі рекомендації з Правил дорожнього руху, що підкреслюють особливості сприйняття навколишнього світу і, зокрема, транспортних засобів та об’єктів дорожньої інфраструктури людьми з інвалідністю по зору.

Крім того, незрячі особисто звертались до водіїв бути уважнішими, просили пропускати людей, які переходять вулицю, тримаючи в руках підняту палицю.

«Часто ми ходимо по двох, ті, хто хоч трохи бачить і взагалі незрячі. Важко ходити по тротуарах, бо на них паркуються машини. А взагалі мало, що робиться для незрячих», – розповіла Ніна Лаврега, яка погано бачить від народження. Також пані Ніна зазначила основну проблему незрячих – важка ситуація з маршрутками, бо часто, побачивши, незрячого водії просто проїжджають повз. Крім того, незрячі часто не знаючи номера потрібної маршрутки, змушені об’їжджати пів Житомира. Крім того, не завжди оголошуються зупинки.

«Слава Богу, мені щастить на добрих людей, які, коли звертаюсь за допомогою, можуть перевести на іншу сторону вулиці», – зазначила Ніна Лаврега.

«Назва нашої акції символічна. Адже справді життя – це рух, а рух – життя. Ідея проведення акції виникла в людей організації «Сучасний погляд», діяльність якої спрямована на допомогу людям із вадами зору. Акцією ми хотіли привернути увагу водіїв до незрячих людей, а також людей, які мають проблеми з зором. Також ми хотіли показати, як реагуватимуть водії та перехожі на людину, яка перетинає вулицю з тростинкою. На жаль, зараз існує багато незручних проблем для незрячих, наприклад, у Житомирі мало звукових світлофорів, припарковані авто на тротуарах, не озвучується транспорт... Хотілося б, щоб проблеми незрячих вирішувались, а їхнє життя хоча б трохи ставало простішим», – зазначила один із організаторів акції, депутат міської ради Валентина Позняк, яка власне також є незрячою, не соромиться цього, неймовірно гарно орієнтується у просторі і, не зважаючи ні на що, залишається життєрадісною.

«Звичайно, ми не можемо звернутися до всіх водіїв України, більше того, ми не ставимо собі за мету охопити якусь значну частину таких водіїв, але маємо сподівання, що за допомогою засобів масової інформації, суспільним резонансом зможемо покращити ситуацію на шляхах нашої держави та зробити її безпечнішою для пішоходів з інвалідністю по зору», – зазначили організатори.

«Такі акції потрібно проводити частіше, тоді і водії більше звертатимуть увагу на пішоходів. Це важлива справа. Тому через те, що мене зупинили, навпаки добре, я із задоволенням долучився до такого заходу», – вислухавши незрячих стареньких, а також отримавши з рук волонтерів пам’ятку водія, підкреслив водій Олег Денисюк.
У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору
У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору
У Житомирі волонтери та незрячі закликали водіїв бути уважними до проблем людей із вадами зору

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: