Як у Житомирі визначатимуть вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів? » Новини Житомира
 
 


Як у Житомирі визначатимуть вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів?

Автор: news_maker від 15-11-2013, 20:45, переглядів: 2 255

Як у Житомирі визначатимуть вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів?

До 1 жовтня 2013 року плата за послуги з вивезення побутових відходів була складовою вартості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і розраховувалася відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.11 №869. Про це наголошують в управлінні житлового господарства Житомирської міської ради.

Розмір тарифу визначався по кожному будинку окремо залежно від кількісних показників фактичного надання послуг з вивезення та захоронення побутових відходів, їх вартості з розрахунку на 1 кв. метр загальної площі квартири. Середній тариф на послуги з вивезення побутових відходів складав 0,25 грн. за кв.м. з ПДВ (у складі квартплати).

При визначенні послуги з вивезення побутових відходів окремою комунальною послугою і виведення її зі складу послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, як це передбачено прийнятим рішенням виконавчого комітету міської ради від 10.09.13 №433 «Про визначення послуги з вивезення побутових відходів окремою комунальною послугою», вартість послуг з вивезення побутових відходів буде розраховуватись від кількості проживаючих мешканців, середніх норм (1,75 куб.м./чол на рік) та встановлених тарифів за 1 куб. метр відходів згідно з Порядком формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.06 №1010 (в залежності від спеціалізованого підприємства-перевізника побутових відходів).

Величина оплати визначається розрахунково на одного мешканця в залежності від спецпідприємства, що обслуговує відповідну територію міста, яка складає:

– ТОВ «Грінко-Житомир» — 4,36 грн. з особи в місяць

– КАТП-0628– 4,32 грн. з особи в місяць.

З огляду на викладене, якщо в трикімнатній квартирі площею 63,4 кв.м. проживає 1-3 особи, то оплата за послуги з вивезення побутових відходів буде зменшена відповідно на 2,72 – 11,44 грн. в порівнянні з вартістю таких послуг, розрахованою виходячи з загальної площі квартири.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: