Обласне управління СБУ передало краєзнавчому музею унікальну колекцію монет » Новини Житомира
 
 


Обласне управління СБУ передало краєзнавчому музею унікальну колекцію монет

Автор: news_maker від 20-11-2013, 18:10, переглядів: 2 375

Обласне управління СБУ передало краєзнавчому музею унікальну колекцію монет

19 золотих та 14 срібних старовинних монет передали сьогодні представники обласного Управління СБУ Житомирському краєзнавчому музею. Переважна більшість монет свого часу були вилучені правоохоронцями в аеропорту "Бориспіль" під час догляду двох громадян України, які намагалися ввезти в Україну старовинні предмети та нумізматику всупереч діючому законодавству. Під час передачі цінностей до музею заступник начальника обласного Управління СБУ Дмитро Кириченко зазначив наступне:

"Ми передаємо обласному краєзнавчому музею унікальну колекцію монет та два церковні цінності – восьмиконечний хрест-розп'яття та дерев'яну ікону "Знамення Пресвятої Богородиці". Ці речі правопорушники збиралися продати до приватних колекцій. За цінами Інтернет-аукціонів орієнтовно вартість вказаних речей складає близько чверті мільйона доларів США"

У свою чергу додамо, що згадані монети були викарбувані у різні часи, від 4 століття до початку 20-го. Серед них є гроші Візантійської і Римської імперій, Речі Посполитої, Великого Князівства Литовського та Російської імперії. Ці надходження поповнять нумізматичну колекцію Житомирського краєзнавчого музею, яка є досить великою і на сьогодні налічує понад 120 тисяч одиниць зберігання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: