У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку Саші Чорному » Новини Житомира
 
 


У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку Саші Чорному

Автор: news_maker від 21-11-2013, 19:13, переглядів: 1 684

У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку Саші Чорному

У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку, поету, автору популярних лірико-сатиричних віршованих фейлетонів Саші Чорному. Це єдине місце вшанування пам’яті письменника, тому що будинки, де він народився та навчався, не збереглися, а місце його поховання невідомо.

На урочистості з нагоди відкриття дошки 21 листопада 2013 року завітали заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, голова обласної організації Українського Товариства охорони пам’яток історії та культури Георгій Мокрицький і голова ЖОГО «Руська співдружність», член Національної спілки краєзнавців України Євгеній Тіміряєв.

«Мені приємно, що у Житомирі кількість меморіальних дощок зростає. Вони відображають гордість нашого міста. Саша Чорний також неодноразово згадував Житомир у власній поезії. Свій перший фейлетон у 1904 році він опублікував саме у житомирській газеті “Волинський вісник”», — зазначив Олександр Бочковський.

Про особливості біографії Саші Чорного та про те, які наступні меморіальні дошки планують встановити у Житомирі, розповіли Євгеній Тіміряєв і Георгій Мокрицький. За словами краєзнавця Георгія Мокрицького, поруч із дошкою Саші Чорному можуть бути розміщені дошки письменнику Олександру Довженку та співачці Зої Гайдай.
У Житомирі на майдані С.П. Корольова відкрили меморіальну дошку російському прозаїку Саші Чорному

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: