Керівники області привітали доктора сільськогосподарських наук, професора Житомирського національного агроекологічного університету Віктора Дідору з 75-річчям » Новини Житомира
 
 


Керівники області привітали доктора сільськогосподарських наук, професора Житомирського національного агроекологічного університету Віктора Дідору з 75-річчям

Автор: news_maker від 22-11-2013, 18:21, переглядів: 1 913

Керівники області привітали доктора сільськогосподарських наук, професора Житомирського національного агроекологічного університету Віктора Дідору з 75-річчям

22 листопада своє 75-річчя відзначив доктор сільськогосподарських наук, провідний викладач агрономічного факультету, професор Житомирського національного агроекологічного університету Віктор Григорович Дідора. Цього святкового дня до ювіляра завітали його учні, друзі, студенти – голова облдержадміністрації Сергій Рижук і заступник голови обласної ради Михайло Чигир.
Сергій Миколайович привітав Віктора Дідору з такою гарною датою та розповів присутнім в актовій залі Житомирського національного агроекологічного університету декілька цікавих випадків з життя іменинника.
«Наш ювіляр, професор Дідора – світоч аграрної науки. Це людина, яка на власному життєвому досвіді та знаннях, підготувала чисельні покоління студентів, висококваліфікованих спеціалістів, – сказав Сергій Миколайович. – Ми знаємо, що ви людина колосальної енергії, яку не зламала складна життєва доля, а навпаки, загартувала. Саме з вас майбутнім поколінням потрібно брати приклад. Хочу наголосити на тому, що в аудиторії ми були студентом і викладачем, а поза нею – товаришами. Шановний Вікторе Григоровичу, будьте завжди таким бадьорим та організованим, нехай Житомирський агроуніверситет і надалі гордиться таким фахівцем», - зазначив керівник області.
Протягом десятиліть Віктор Дідора поєднує педагогічну діяльність з науковою та науково-методичною роботою. Він брав активну участь у впровадженні інтенсивних технологій вирощування льону-довгунцю у Малинському, Житомирському, Червоноармійському та інших районах. Сьогоднішній іменинник розробив ауксанограф, завдяки якому можна досконало вивчити ріст хмелю, льону як інтегрованого показника продукційного процесу, а також електричний прилад для визначення площі листової поверхні льону-довгунцю, за допомогою якого вивчаються фізіологічні процеси.
В свою чергу заступник голови обласної ради Михайло Чигир передав вітання ювіляру і від голови обласної ради Йосип Запаловського, який також був його студентом.
Керівники області нагородили Віктора Дідору почесними грамотами та іменним годинником.
Довідково: народився Віктор Дідора у місті Брянка Луганської області в хліборобській родині. Закінчив 9 класів місцевої середньої школи. У 1969 року Віктор Григорович захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за темою «Порівняльна ефективність різних технологій збирання льону-довгунцю в умовах Полісся України».
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: