На сцені обласного театру творчі колективи Овруцького району представили свій край » Новини Житомира
 
 


На сцені обласного театру творчі колективи Овруцького району представили свій край

Автор: news_maker від 25-11-2013, 20:43, переглядів: 2 303

На сцені обласного театру творчі колективи Овруцького району представили свій край

25 листопада у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбувся творчий звіт Овруцького району.
Обласний фестиваль звітів творчих колективів за участі майстрів та аматорів культури Овруцького району в черговий раз підтвердив слушність думки Глави держави Віктора Януковича про те, що підготовка до ювілею великого Кобзаря перетворилася на справді всенародний рух та вийшла за рамки планів діяльності урядовців і чиновників.
До обласного центру приїхало 260 учасників різних творчих колективів Овруччини, які представили глядачам багату палітру народного мистецтва. Перед початком заходу всі присутні мали можливість оглянути виставку робіт народних умільців та раритетні експонати народного побуту.
Овруччани порадували та заінтригували усіх глядачів творчого звіту своєю оригінальністю, самобутністю та автентичністю. У концертній програмі вдалося вдало поєднати літературно-музичні композиції за мотивами творчості Тараса Шевченка, традиційні поліські пісні та танці, сільський фольклор минулого століття та сучасні музичні твори. Творчі колективи Овруцького району виконали кілька пісень на місцевому діалекті, який і досі зберігається в сільській місцевості завдяки перлинам народної творчості.
Зі сцени обласного театру народних аматорів та глядачів творчого звіту привітали голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, голова Овруцької районної державної адміністрації Микола Левківський та голова Овруцької районної ради Василь Налапій.
Висловлюючи своє враження від заходу, Сергій Рижук зазначив, що овруцькі артисти не просто представили свій район на фестивалі творчих звітів, а привезли до обласного центру справжнє театралізоване дійство. Усі учасники творчого звіту наділені великим талантом, а завдяки добрій організації та підготовці їхні виступи не залишили байдужим жодного глядача. За словами Сергія Миколайовича, овруччани бережуть свій автентичний колорит та мають веселу вдачу, що дає їм можливість нести крізь віки дух таємничого житомирського Полісся.
Очільник області звернув увагу на те, що Овруцька земля багата не лише талановитими людьми. Останнім часом район демонструє високі показники економічного зростання, бо його жителі є справжніми господарями, які бережуть природні багатства та дбають про майбутні покоління. Сергій Рижук побажав овруччанам творчих успіхів та економічного процвітання.
Творчий звіт Овруцького району в черговий раз довів, що Житомирщина багата талантами, а кожен її куточок – це маленький осередок самобутньої і неповторної культури нашої великої держави.
Нагадаємо, що творчі звіти районів Житомирщини проходять щопонеділка в рамках реалізації у Житомирській області Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка».
Прес-служба облдержадміністрації
На сцені обласного театру творчі колективи Овруцького району представили свій край
На сцені обласного театру творчі колективи Овруцького району представили свій край

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: