Житомиряни звернуться з молитвами до Святого великомученика Георгія Побідоносця » Новини Житомира
 
 


Житомиряни звернуться з молитвами до Святого великомученика Георгія Побідоносця

Автор: news_maker від 29-11-2013, 17:25, переглядів: 1 430

Житомиряни звернуться з молитвами до Святого великомученика Георгія Побідоносця

29 листопада у Житомирі зустріли чесні мощі (правицю) Святого великомученика Георгія Побідоносця та чудотворну ікону Х століття. Святиню привезли до обласного центру із Свято-Троїцького храму міста Бердичева. Віряни зможуть вклонитися чесним мощам у Спасо-Преображенському кафедральному соборі протягом 29 листопада – 1 грудня.
Великомученик Георгій Побідоносець – один із найбільш шанованих святих у християнському світі, оскільки він вважається покровителем воїнів, землеробів та мандрівників. З молитвами до нього звертаються ті, хто потребує захисту від зла, зцілення від хвороб та очікує успіху на полюванні.
Святиня прибула до України з ініціативи Президента України Віктора Януковича, з благословення Всесвятійшого Вселенського Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І, на прохання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та з дозволу Священного Кіоту Святої Гори Афон.
Хресна хода в Житомирі пройшла від майдану Корольова до Спасо-Преображенського собору, де відбулося урочисте богослужіння. Службу Божу провів єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. У зверненні до присутніх він зазначив, що подвиги Георгія Побідоносця протягом багатьох століть надихають людей жити із дотриманням Божих заповідей. Щира молитва до святого допоможе кожному із нас зміцнити свою віру та терпіння. Єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим запросив житомирян і гостей міста приклонитися святим мощам, бо угодник Божий Георгій Побідоносець є добрим заступником для кожної віруючої людини, яка звертається до нього з проханням про допомогу.
Голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук подякував усім, хто посприяв організації всеукраїнського хресного ходу, і відзначив, що прибуття такої величної святині на Житомирську землю – це велика честь для всіх жителів нашого краю.
Очільник області зазначив, що така велика кількість присутніх у храмі людей свідчить про силу віри та повагу до релігійних цінностей, що є основою духовності сучасного суспільства. Він побажав усім присутнім з побожністю прикластися до святих мощів Георгія Побідоносця, висловити свої прохання й отримати благословення.
Приклонитися правиці Святого великомученика Георгія Побідоносця зможуть всі бажаючі, оскільки Спасо-Преображенський кафедральний собор буде відчинений цілодобово.
Прес-служба облдержадміністрації
Житомиряни звернуться з молитвами до Святого великомученика Георгія Побідоносця

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: