Житомиряни передають добро по колу » Новини Житомира
 
 


Житомиряни передають добро по колу

Автор: news_maker від 16-12-2013, 18:24, переглядів: 1 762

Житомиряни передають добро по колу


16 грудня у Житомирському центрі творчості дітей і молоді відбулося нагородження учасників благодійного аукціону «Віват, таланте!», що проходив за сприяння благодійної організації «Благодійний фонд «Надія є». На захід завітали начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, голова благодійного фонду «Надія Є» Надія Юшкевич, його директор Валентина Марчук, викладачі та вихованці художніх шкіл області.
Голова облдержадміністрації Сергій Рижук вважає, що сприяння розвитку творчих здібностей дітей має стати пріоритетним напрямком державної політики. За його словами, виховання дитини полягає не лише в організації навчального процесу, а й у здатності батьків та вчителів виявити її вміння й таланти та сприяти формуванню самодостатньої особистості. Сергій Миколайович переконаний, що створення умов для всебічного розвитку підростаючого покоління є одним із важливих аспектів реалізації завдання Президента України Віктора Януковича щодо захисту прав дитини.
Виступаючи перед присутніми, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський звернув увагу, що сьогодні існує дуже мало громадських організацій та благодійних фондів, які на практиці відповідають своїм статутним цілям та принципам діяльності. Однак фонд «Надія Є» займається впровадженням реальних проектів та допомагає конкретним людям. Він подякував його керівникам за небайдужість, любов до дітей та прагнення зробити їх щасливими. Юрій Григорович висловив сподівання на подальший успішний розвиток всіх ідей та планів благодійників.
Директор благодійної організації «Благодійний фонд «Надія Є» Валентина Марчук розповіла про те, як з’явилася ідея проведення аукціону «Віват, таланте!». Вона, зокрема, наголосила, що основна мета діяльності організації полягає в підтримці талановитих дітей. Для того, аби допомогти юним митцям заявити про себе, їм запропонували продати власні роботи на аукціоні. На світський прийом, що відбувся 4 грудня цього року, були запрошені представники ділової та творчої еліти Житомира, які поповнили свої приватні колекції роботами вихованців художніх шкіл із різних куточків нашої області.
Голова благодійного фонду Надія Юшкевич зазначила: «Завдяки проведенню таких заходів дорослі доводять дітям, що вони можуть бути друзями. Натомість юні митці змогли усвідомити, що їхні роботи справді є витворами мистецтва, які приносять радість людям».
Надія Володимирівна акцентувала увагу на тому, що головне гасло діяльності фонду «Надія Є» звучить так: «Передай добро по колу!». Заможні люди купують твори юних митців, а кошти повертаються до тих, хто намалював пейзаж, вирізав витинанку, виготовив прикраси чи вишив картину. За словами голови благодійного фонду, на аукціоні вдалося зібрати близько 10 тис. грн.
Свої творчі досягнення на заході представили вихованці школи мистецтв міста Новограда-Волинського, Бердичівської художньої школи та Коростишівської дитячої художньої школи. Всі дівчатка отримали грамоти від управління культури облдержадміністрації та благодійної організації «Благодійний фонд «Надія є» і грошові винагороди.
Найближчим часом фонд «Надія Є» має намір зібрати кошти для того, аби допомогти Житомирському обласному центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» оплатити роботу вчителя музики, хореографа та керівника гуртка декоративно-прикладного мистецтва, адже, на переконання Надії Юркевич, головне завдання всіх дорослих – дарувати дітям радість і робити їхнє дитинство по-справжньому щасливим і безтурботним.

Житомиряни передають добро по колу

Житомиряни передають добро по колу

Житомиряни передають добро по колу

Житомиряни передають добро по колу

Житомиряни передають добро по колу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: