У Житомирі вшанували пам’ять великого земляка – Сергія Корольова » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам’ять великого земляка – Сергія Корольова

Автор: news_maker від 10-01-2014, 12:10, переглядів: 1 790

У Житомирі вшанували пам’ять великого земляка – Сергія Корольова

З нагоди 107-ї річниці від дня народження Генерального конструктора космічних ракет Сергія Корольова 10 січня у Житомирі вшанували пам’ять про великого земляка покладанням квітів до його постаменту на майдані, названому його іменем. Участь у заході брали голова обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, голова облдержадміністрації Сергій Рижук та його заступники, заступники Житомирського міського голови, начальник Житомирського військового інституту Державного університету телекомунікацій Юрій Даник, курсанти навчального закладу, військові та численна громадськість.
Йосип Запаловський відзначив, що за 59 років свого непростого життя Сергій Корольов став батьком вітчизняної ракетно-космічної техніки. «Для нас велика честь, що геній ракетобудування народився у Житомирі. Його талант, вміння обирати мету і плідною працею досягати бажаного ще багато поколінь наших земляків надихатимуть на звершення, які змінюватимуть Житомирщину, Україну та світ на краще», – сказав голова обласної ради.
Під час пам’ятного заходу військові пройшли урочистою ходою та пролунав Державний гімн України.
Нині у Житомирі діє Музей космонавтики ім. С. П. Корольова, ім’я генконструктора має один із двох районів обласного центру та Житомирський військовий інститут. Пам’ятник вченому також встановлено на початку алеї космонавтів у Москві, будинки музеї Корольова діють у колишній столиці СРСР та на Байконурі. Його ім’ям названі Куйбишевський авіаційний інститут, вулиці багатьох міст, два науково-дослідних судна, високогірний пік на Памірі, перевал на Тянь-Шані, астероїд, таласоїд на Місяці.
Прес-служба обласної ради
У Житомирі вшанували пам’ять великого земляка – Сергія Корольова
У Житомирі вшанували пам’ять великого земляка – Сергія Корольова

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: