Житомиряни почали відсуджувати свої гроші у коростенської приватної фірми “Чистота плюс” » Новини Житомира
 
 


Житомиряни почали відсуджувати свої гроші у коростенської приватної фірми “Чистота плюс”

Автор: news_maker від 16-01-2014, 15:03, переглядів: 1 247

Житомиряни почали відсуджувати свої гроші у коростенської приватної фірми “Чистота плюс”

Історія з “Чистотою плюс” розпочалася півтора роки тому. Тоді влада Житомира просунула цю фірму на житомирський ринок комунальних послуг, надавши приватникам дозвіл на прибирання сходових клітин в будинках ЖЕКу №8. Прибиральниці, в більшості, були проти таких змін, але їх змусили звільнитись з ЖЕКу і примусово “засватали” до “Чистоти плюс”. Також своє невдоволення висловлювали і жителі будинків, думки яких ніхто з чиновників не питав. Проти "Чистоти плюс" неодноразово виступав депутат Житомирської міської ради, представник партії "Громадянська позиція" Величко Олександр і на виконкомі міськради, і на сесіях.

Коли термін дії договору у приватної фірми закінчився (в серпні 2013 року), фірма… зникла, залишивши після себе борги по зарплаті.

Ошукані прибиральниці в черговий раз пішли шукати захист у депутата Житомирської міської ради, представника партії “Громадянська позиція” Величка Олександра.

“Юристи нашої команди безкоштовно допомогли людям оформити документи та звернутися до суду. Крім того, ми забезпечили представництво їх інтересів у суді і справедливо вимагаємо повернення працівникам чесно зароблених коштів, необхідних їх сім’ям для виживання”, - каже Величко Олександр і додає, що дехто з них не отримав гроші аж за чотири місяці роботи!

В січні 2014 року в судах знаходилося 6 справ. І вже є перше позитивне рішення на користь прибиральниці. Рішенням Богунського районного суду міста Житомира коростенську приватну фірму “Чистота плюс” змушують сплатити одній з працівниць 5316 гривень (зарплата за 4 місяці). До виконавчої служби Коростеня направлено відповідний лист на примусове стягнення цих коштів. Виграно в суді і другу подібну справу, проте відповідне рішення має набрати законну силу 18 січня 2014 року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: