Представники громадської організації привезли чудотворну ікону «Всецариця» до Романівської центральної районної лікарні » Новини Житомира
 
 


Представники громадської організації привезли чудотворну ікону «Всецариця» до Романівської центральної районної лікарні

Автор: news_maker від 27-01-2014, 11:59, переглядів: 1 671

Представники громадської організації привезли чудотворну ікону «Всецариця» до Романівської центральної районної лікарні

Більш як 10 років тому громадська організація «Клуб ділових жінок», яку очолює директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, став ініціатором проведення акції «В ім’я життя». У 2013 році на пожертви небайдужих жінок було закуплено 7 ікон, які є точною копією ікони Богородиці Пантонасси («Всецариця»). Ці образи, освячені на святій горі Афон, допомагають зціленню хворих. Нещодавно 3 ікони були подаровані медичним закладам м. Житомира. А 24 січня з почесною місією делегація, до складу якої увійшли начальник управління молодіжної і організаційної роботи департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Тетяна Шмаюн, голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук, директор Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Валентина Склонна та інші, вирушила до Романівської центральної районної лікарні.
З цієї нагоди у медичній установі відбулися урочисті збори за участю голови Романівської райдержадміністрації Олександра Чорноморця, голови районної ради Миколи Григоришина, колективу лікарні.
Як повідомив Олександр Чорноморець, будівництво Романівської центральної районної лікарні розпочато близько 20 років тому, і тільки з 2010 року за підтримки голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука, народного депутата України Віктора Развадовського, за ініціативи місцевої влади будівництво пожвавилося і у 2014-ому році має бути завершено. За 2 з половиною роки виконано значний фронт робіт – введено в дію терапевтичне, діагностичне відділення, зроблено реконструкцію даху, тепло- і водомережі. За словами очільника району, на 2014-й рік держава виділила 8,5 млн. грн., які будуть спрямовані на завершення будівництва пологового, гінекологічного відділень, а також на здійснення підготовчих робіт для підведення комунікацій до 15 нових квартир для медичних спеціалістів, що прибудуть до Романова. На жаль, зауважив Олександр Чорноморець, у 2011-2012 рр. забезпеченість медичного закладу лікарями складала 63,4%, тому надання житла є завданням номер один для представників влади.
Небайдужість місцевої влади до розбудови медичної галузі в районі, чуйне ставлення до здоров’я своїх мешканців і переконали членів клубу привезти чудотворну ікону саме у Романів. На цьому наголосила у своєму виступі Тетяна Шмаюн. Вона повідомила, що привезена чудотворна ікона дарує хворим надію на зцілення насамперед від онкохвороб. Найближчим часом жінки мають вручити святі образи медичним закладам районів, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Головний лікар Романівської центральної районної лікарні, заслужений лікар України, депутат обласної ради Наталія Сич щиро подякувала небайдужим діловим жінкам за чудовий подарунок і зауважила: «Вірю, що мудрість, професіоналізм, освіта, досвід лікарів разом з цією іконою і щирою молитвою будуть на користь пацієнтам». Наталія Сич повідомила, що у 2013 році в районі виявлено вперше 28 онкохворих, а взагалі на обліку в онкокабінеті перебувають близько 100 чоловік.
По завершенні урочистої передачі ікони всі присутні мали змогу прикластися до неї. Святі отці обійшли всі відділення лікарні, до пацієнтів завітали і представниці «Клубу ділових жінок», які звернулись до кожної людини, що лікується у закладі, з добрим, щирим словом, вручивши всім солодкі подарунки.
Прес-служба облдержадміністрації
Представники громадської організації привезли чудотворну ікону «Всецариця» до Романівської центральної районної лікарні
Представники громадської організації привезли чудотворну ікону «Всецариця» до Романівської центральної районної лікарні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: