У Житомирі замайорів олімпійський прапор » Новини Житомира
 
 


У Житомирі замайорів олімпійський прапор

Автор: news_maker від 6-02-2014, 21:27, переглядів: 1 774

У Житомирі замайорів олімпійський прапор

З нагоди відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор на площі Соборній у Житомирі відбулась Всеукраїнська церемонія «Свято олімпійського прапора» (підняття прапора України та прапора Національного олімпійського комітета України). У церемонії взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступник голови обласного відділення НОК України, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула, учні ДЮСШ, тренери-викладачі, студенти навчальних закладів, прихильники фізичної культури і спорту. Основною метою церемонії є популяризація олімпійського руху в Україні, виховання почуття патріотизму та гордості за свою державу.
Від імені обласної державної адміністрації та обласного відділення Національного олімпійського комітету України всіх учасників зібрання з найголовнішою спортивною подією року - початком Олімпійських ігор в Сочі, привітав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Найкращі вітання та побажання успіхів він передав нашим олімпійцям.
Віримо, що завдяки нашій підтримці спортсмени-олімпійці виступатимуть успішно, гідно представлять нашу Україну в світі та пронесуть синьо-жовтий стяг на найвищому зимовому спортивному форумі планети. Олександр Андрійович висловив сподівання, що 2022-й рік буде Роком Олімпіади в України.
Заступник голови обласної ради Михайло Чигир зачитав вітання від президента НОК України Сергія Бубки.
Право підняти прапор Національного олімпійського комітету України було надано членам збірної команди України з легкої атлетики – вихованцям Житомирської школи олімпійського резерву та школи вищої спортивної майстерності, багаторазовим чемпіонам України, майстру спорту міжнародного класу Олександру Венгловському та майстру спорту України Наталії Концевич.
Довідково. ХХІІ зимові Олімпійські ігри пройдуть в період з 7 по 23 лютого 2014 року у м.Сочі, Росія. В програмі ігор 15 видів спорту. Збірна команда України у кількості 43 спортсмени візьме участь у 9 видах спорту олімпійської програми. 6 лютого в олімпійському селищі буде піднятий державний прапор України, що символізуватиме готовність країни до участі в Олімпійських іграх.
В історії участі українських спортсменів у зимових Олімпійських іграх Житомирщина займає гідне місце. Так Валентина Цербе завоювала бронзову медаль з біатлону на ХVІІ Олімпійських іграх, була учасницею ХVІІІ зимової Олімпіади, де посіла 5 місце в естафетній гонці, Олександр Іванішин був учасником ХІХ Олімпійських ігор з бобслею.
Прес-служба облдержадміністрації
У Житомирі замайорів олімпійський прапор
У Житомирі замайорів олімпійський прапор

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: