На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців

Автор: news_maker від 12-02-2014, 12:39, переглядів: 1 584

На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців

У миротворчих операціях під егідою ООН брали участь 3500 представників Житомирщини, а 5500 жителів області – це учасники бойових дій в Афганістані. 131 військовослужбовець із нашого регіону не повернувся додому з афганської війни.
На даний час в області проживає 5 тис. ветеранів Афганської війни, в тому числі понад 400 осіб, які перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов.
Відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації від 14.11.2013 р. упродовж листопада-грудня минулого року було закуплено 9 квартир для воїнів-афганців, які перебували на черзі.
«Це найбільша в Україні кількість квартир для цієї категорії ветеранів, - повідомила директор даператменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна під час урочистої церемонії вручення ордерів на квартири, яке відбулося у смт Романові 11 лютого. – Голова облдержадміністрації Сергій Рижук підписав розпорядження, відповідно до якого розпорядником коштів обласного рівня став департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Ми разом з головою обласної організації ветеранів Афганістану Павлом Ментовим, керівництвом Романівського району зуміли провести оформлення всіх документів щодо виділення коштів на придбання житла».
Галина Корінна повідомила також, що після проведення сесій у Житомирі, Бердичеві, Новограді-Волинському, Коростишеві з’явиться можливість і в інших районах і містах вручити квартири тим афганцям, які їх потребують. На 2014 рік в області в державному бюджеті передбачено видатки на закупівлю житла в сумі 3 млн. грн.
Участь в урочистому врученні ключів від довгоочікуваних квартир взяли також голова обласної організації ветеранів Афганістану Павло Ментов, голова Романівської райдержадміністрації Олександр Чорноморець, голова районної ради Микола Григоришин, Романівський селищний голова Анатолій Іщук.
Олександр Чорноморець наголосив, що ця подія є знаменною для району і підтверджує те, що спільними зусиллями обласної і місцевої влади можна вирішувати навіть такі складні для нашого часу питання, як придбання квартир. До слова, у Романові протягом десятиліття не було виділено жодної квартири.
Щасливими власниками квартир стали родини учасників бойових дій в Афганістані Володимира Божка і Петра Боброва. Вони висловили велику вдячність за увагу влади.
На черзі щодо покращення житлових умов у Романові перебувають ще 7 чоловік. Романівський селищний голова Анатолій Іщук звернувся до представників місцевої влади і особисто до директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галини Корінної з проханням посприяти у виділенні квартири для сина загиблого в Афганістані Івана Чепеля, ім’ям якого названо одну з вулиць районного центру.
Прес-служба облдержадміністрації
На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців
На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців
На Житомирщині виділено найбільше в Україні квартир для воїнів-афганців

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: