Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим» » Новини Житомира
 
 


Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»

Автор: news_maker від 13-02-2014, 20:54, переглядів: 2 317

Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»

Краєзнавець, історик, журналіст Георгій Мокрицький презентував свою нову книгу «Танго з минулим» 13 лютого 2014 року в актовій залі Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича.

«Потрібно не жити в Житомирі, а треба жити Житомиром. Якщо ми будемо жити нашим містом, то воно процвітатиме. Звичайно, ідея створення цієї книги з’явилася давно. Мною також керувало бажання пізнати свій край, відкрити в ньому щось нове. Чому танго? Напевно, таке питання виникне у кожного, хто візьме до рук цю книгу. Відповідь на це питання дасть її побудова, структура: книга у легкій формі, з невеликими відступами вставками між нарисами, наче нагадує легкий танговий пірует, веде нас від постаті до постаті», – зазначив Георгій Мокрицький.


За словами автора, під час роботи над книгою вдалося з’ясувати адресу, де жив Святослав Ріхтер у Житомирі. Значна частина книги присвячена роду Кудрицьких, зокрема, відомому вченому, педагогу Михайлу Кудрицькому та ін.

Також під час виступу автор розповів про структуру книгу і подякував усім тим, хто сприяв появі видання у світ, зокрема, працівникам лікарень та поліклінік м. Житомира і висловив вдячність заступнику міського голови – Олександру Бочковському.

«Це ще одна перлина міста Житомира. Адже в цьому році нашому місту виповнюється 1130 років. І з Вашого дозволу, ми вважатимемо, що це Ваш подарунок до Дня міста. Книга – вінець Вашої титанічної і творчої праці, яка, крім усього, має й ніжну назву. Ви правильно сказали, що потрібно не жити в Житомирі, а жити Житомиром. Крок за кроком ми повертаємось до історії нашого міста, до величі нашого міста», – зазначив Володимир Дебой і привітав автора.


Під час презентації гарні знайомі, друзі автора, керівництво міста переглянули короткометражний фільм про постаті, в яких розповідається на сторінках книги. Крім того, кожен із присутніх мав змогу поставити питання автору. Після цього відбулась автограф-сесія.

Довідка:

Книга «Танго з минулим» – результат 30-річної дослідницької діяльності автора: листування з нащадками видатних людей України, Італії, Казахстану, Канади, Німеччини, Російської Федерації та ін. країнах; зустрічей з ними в різних містах колишнього СРСР; копіткої роботи в архівах і бібліотеках Житомира, Києва, Львова, Одеси, Москви, Санкт-Петербургу.

У книзі вміщено 40 нарисів про неординарні постаті в історії Житомира, 160 цікавих краєзнавчих мініатюр про місто. Книга проілюстрована 600 фотознімками. В покажчиках вміщено 1304 імені та 42 географічні об’єкти, про які йдеться в основному тексті і коментарях.
Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»
Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»
Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: