У Житомирі продовжують продавати алкоголь після 20:00, попри заборону міськради » Новини Житомира
 
 


У Житомирі продовжують продавати алкоголь після 20:00, попри заборону міськради

Автор: news_maker від 3-03-2014, 19:36, переглядів: 1 553

У Житомирі продовжують продавати алкоголь після 20:00, попри заборону міськради



На позачерговій сесії міськради 22 лютого було прийняте рішення про заборону продажу в місті протягом місяця алкогольних та слабоалкогольних напоїв з 20.00 до 8.00, пише 1zt.ua.

Відповідне рішення опубліковане на сайті Житомирської мерії і поширюється на усі точки продажу, окрім закладів харчування.

Втім, під час перевірки 28 лютого виявилося, що в багатьох маркетах міста про дане рішення не знають або навмисно ухиляються від його виконання.

Журналісти Першого житомирського перевірили маркети, магазини та кіоски в центрі міста поблизу Житомирської міськради по Бердичівській, Театральній, Черняховського, І.Кочерги.

Зокрема, найкраще виконують рішення у маркеті "Квартал", де біля кожної каси розмістили оголошення про заборону продажу, а також достовірну інформацію у звязку з чим діє така заборона.

Для того, аби переконатися, що на це не вплинуло безпосереднє сусідство з мерією, адже маркет знаходиться біля міськради і туди часто навідуються співробітники установи, ми перевірили ще один "Квартал" на Богунії.

Там продавці так само відмовили покупцям продати алкоголь, аргументуючи це рішенням міськради.

Щоправда, про таке рішення чомусь не знають співробітники та касири "Еко-маркету", де ми також побували 28 лютого і додатково 1 березня зустрілися для розяснення ситуації з керівництвом закладу на Черняховського.

В "Еко" на касі нам пробили алкоголь після 20.00 і дуже здивувалися, що є якесь рішення міськради про заборону, хоча жіночка з іншої каси відзначила, що в деяких маркетах бачила оголошення про це.

Наступного дня керівник підрозділу мережі маркетів "Еко" пояснив, що до їх відома інформацію про заборону ніхто не доводив і наразі юридичний відділ працює над тим, аби встановити чи дійсно озвучена журналістами інформація відповідає дійсності і невдовзі зроблять свої висновки.

Керівник спочатку поспілкувався, а потім сказав, що усі розяснення у них надає центральна прес-служба і на нього посилатися у матеріалі не варто.

Також він сказав, що для виконання рішення про заброну треба переобладнувати маркет - перекривати вхід до відділу з алкогольними виробами.

Без перекриття відділів, але з оголошеннями на касах, рішення про заборону дотримуються у "АТБ" та "Сільпо", принаймні у тих, де ми побували.

Хоча касири не зовсім володіють інформацією як довго діє заборона і кажуть, що це "рішення житомирської власті, яке залишиться навсігда".

На Театральній у кіоску нам та попередньому покупцеві алкоголю не продали, але в оголошенні на вітрині знову ж таки вказано, що заборона діє відповідно до рішення Житомирської ОДА.

В кіоску поблизу ЖДУ ім.І.Франка акогольні вироби не продають і пропонують пояснення читати на оголошення навпроти поличок з пивом.

У маркеті "Рукавичка" на Богунії продавчиня погодилася продати горілку, а коли ми нагадали про заборону, то сказала, що власниця передала нібито рішення про це ще не затверджено.

В магазині "Дана" продавець також продає алкогольні вироби, але запевняє, що три дні після прийняття рішення не продавали, бо власниця сказала, що заборона діє лише "до середи".

У цілодобовому на Бердичівській продавець не погодилася нічого продавати зі свого відділу і сказала, що це заборонено "через якісь заворушення в Києві". Попри те, що вона поінформована про заборону здивувало чому все-таки залишається на робочому місці після 20.00, адже продавати всеодно нічого не можна.

На наше прохання у соцмережі користувачі повідомили, що в "Каравані" принаймні 28 лютого їм без проблем після 20.00 продавали вино, а дехто написав, що оголошень про заборону там нема жодних.

Продавці із "Метро" теж не продають алкголь, хоч і через це втрачають значну частину прибутку та ще й з покупцями на цю тему доводиться сваритися.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: